sâmbătă, 2 decembrie 2017

SUCURI DE LEGUME ŞI FRUCTE CRUDE


Sucurile de legume şi fructe oferă toate enzimele vii şi toate calităţile detoxifiante necesare pentru a ne ţine corpul puternic, sănătos şi capabil să combată toţi inamicii de felul contaminării şi poluării din lumea noastră de astăzi.
Sistemul nostru imunitar funcţionează la maximum când consumăm sucuri de legume şi fructe "crude", mai ales dacă o facem în fiecare zi. 

Sucurile de legume sunt "constructorii" corpului, în timp ce sucurile de fructe sunt "curăţătorii".

Fiecare celulă, glandă sau organ trage beneficii de la formele pure, naturale de nutriţie. E reconfortant să realizezi că, prin băutul zilnic de sucuri de fructe şi legume proaspete, dieta noastră va fi completă în ce priveşte vitaminele şi mineralele de care are nevoie, pentru ca noi să rămânem tineri, puternici şi sănătoşi.

De exemplu, sucul de morcovi cruzi e bogat în vitaminele A, B, C, D, E şi K. Dacă este preparat cum trebuie, sucul de morcovi cruzi ajută digestia şi e valoros pentru menţinerea structurii osoase ce ne susţine tot corpul, inclusiv dinţii. 
Până şi bolile de intestin sau ficat sunt cauzate de lipsa anumitor vitamine şi minerale care se pot găsi în sucul de morcovi cruzi. 
Sucul de andive conţine elemente esenţiale pentru sistemul optic, în timp ce sucul de castraveţi oferă cele mai bune calităţi diuretice. Lista poate continua...

Dacă nu aveţi timpul necesar pentru preparare, găsiţi la magazinele naturiste mai multe tipuri de sucuri naturale bio la peturi mici. Dar când le preparăm acasă, putem face combinaţii mai complexe. Cel puţin o dată pe săptămână ar fi indicat să vă alegeţi o combinaţie, după dispoziţie şi starea de sănătate. Eu de obicei le combin şi după culorile pe care le au.

Iată câteva din sucurile făcute de mine:



SUC DE ŢELINĂ, SALATĂ VERDE, MERE VERZI ŞI PAPAYA
Sucul la final


Materia primă

Spălăm bine toate legumele şi fructele. Curăţăm de coajă papaya şi ţelina. Tăiem merele în sferturi şi le îndepărtăm căsuţa cu sâmburi şi codiţele. Tăiem papaya în două şi o curăţăm de sâmburi, din care putem lăsa vreo 4-5 bucăţi.



Stoarcem mai întâi cele moi sau cu frunze şi la sfârşit cele mai tari. La sfârşit adaug de obicei şi câte o lămâie pentru a preveni oxidarea.


Din salata verde a ieşit 150 ml suc

Din mere şi papaya s-a adăugat până la 700 ml suc

Din ţelină a ieşit 500 ml suc

Cana cu suc final (1200 ml)

La servire, vom adăuga puţină apă plată sau minerală, pentru că fiind prea concentrat, ne poate produce tulburări gastrice sau intestinale. Se bea în porţii de 250 ml, dimineaţa şi la prânz sau putem înlocui dimineaţa cu seara, în funcţie de programul nostru. În această zi nu trebuie să avem mai mult de o masă solidă, restul meselor fiind înlocuite de acest suc minunat.

SUC DE SFECLĂ ROŞIE, CASTRAVEŢI, MORCOVI ŞI MERE VERZI


Sucul la final


Materia primă



SUC DE ANANAS ŞI PORTOCALE


Sucul la final

CE FOLOSIM:

1 ananas (mediu),
2 portocale,
1 lămâie, 
toate spălate şi decojite.

Suc dintr-un ananas 500 ml



Am adăugat sucul de la 2 portocale şi o lămâie.


Special am folosit cana cu văcuţa pe ea pentru că eu îl numesc lapte vegetal sau sânge vegetal, după caz.

SUC DE VARZA ROŞIE, APIO ŞI PAPAYA

În acest caz am pus papaya în blender, împreună cu sucul obţinut prin stoarcere din varză şi apio, ca să-i folosesc şi pulpa.








SUC DIN 4 FRUCTE ŞI PAPAYA






Aici am adăugat granule de ghimbir pentru ceai


SUC DE STRUGURI NEGRI, MERE ŞI PRUNE


Cantităţi:
1 kg struguri negri,
250 g prune,
4 mere.



SUC DE MORCOVI CURCUBEU, APIO ŞI MERE



Cantităţi:

- 1 kg morcovi curcubeu,
- 1 mână de apio cu frunze cu tot,
- 5 mere,
- 1 lămâie decojită.


Toată materia primă

Morcovi curcubeu


Apio


Sucul din mere şi apio - peste 1 litru
Suc din morcovi curcubeu - 400 ml


 În total am obţinut 1.5 litri de suc natural concentrat


Pe acest blog mai puteţi citi şi despre cura cu suc natural de morcovi şi beneficiile ei, pe care o găsiţi aici:

CURA CU SUC DE MORCOVI NATURAL


Să vă fie de folos !


S Î N Z I A N A 

Max's concept.
© Copyright 2017 MAX'S CONCEPT

BROCCOLI LA ABURI CU MOZARELLA SI SEMINTE DE PIN


Ingrediente:

4-5 linguri de seminţe de pin,
500 g broccoli,
2 linguri de unt nesărat, topit
(putem înlocui cu ulei de măsline),
50 g mozarella rasă,
1 linguriţă rasă de sare sau după gust,
piper proaspăt măcinat după gust.

Mod de preparare:

Într-un vas pentru fiert la aburi punem conţinutul unei pungi de broccoli congelat, fără a-l decongela înainte, şi îl lăsăm să se fiarbă până vedem că s-a înmuiat cât trebuie (aproximativ 10 minute).





Într-o tigaie uscată, punem seminţele de pin şi le rumenim, amestecând constant, până devin mai închise la culoare, cam 1-2 minute, având grijă să nu se ardă prea tare. Ele se rumenesc şi dacă ţinem tigaia puţin deasupra flăcării şi nu direct pe flacără. 







Le transferăm imediat pe o farfurie curată şi le punem în aşteptare.

Transferăm broccoli pe farfuria de servit (sau într-un bol mai adânc), îl stropim cu untul topit separat, care trebuie să fie fierbinte, adăugăm sare şi presărăm deasupra mozarella rasă. Acoperim cu un capac ca să se topească brânza la căldura preparatului. Adăugăm la sfârșit seminţele de pin rumenite.





Se serveşte simplu cu felii de pâine prăjită alături, frecate cu un căţel de usturoi. La servire, putem presăra şi puţin piper proaspăt măcinat.


Varianta fără mozarella


Varianta cu mozarella

Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2017 MAX'S CONCEPT

vineri, 1 decembrie 2017

PĂTRUNJELUL ÎN BUCĂTĂRIE



PĂTRUNJELUL - O PLANTĂ CU MULTE VITAMINE

Pătrunjelul este cea mai cunoscută plantă aromatică din România. Pe bună dreptate, deoarece are efect revigorant, tonic, diuretic, antioxidant, fiind şi un bun protector al inimii. 

Există două feluri de pătrunjel: plat şi creţ.


Pătrunjelul plat este mai savuros decât pătrunjelul creţ, care se foloseşte în special la decorarea mâncărurilor şi a unor băuturi. Pătrunjelul trebuie ales astfel încât să aibă o culoare verde intensă şi aromă plăcută, acestea fiind semne de prospeţime. 
Se poate păstra foarte bine uscat sau congelat, fără să-şi piardă savoarea şi calităţile nutriţionale.

PĂTRUNJELUL ESTE O PLANTĂ A TINEREŢII !

Fiind un concetrat de antioxidanţi, pătrunjelul combate îmbătrânirea. Consumul regulat de pătrunjel protejează ţesuturile şi organele (mai ales pielea) de degradare. 
Carotenoizii pe care îi conţine protejează pielea de acţiunea soarelui.
Vitamina C din pătrunjel facilitează eliminarea deşeurilor şi a metalelor toxice din organism, activând o substanţă antipoluantă care se formează în organism numită glutation.

PĂTRUNJELUL ESTE UN BUN CARDIOPROTECTOR!


Originar din Europa de sud, pătrunjelul este unul din ingredientele regimului mediteranean, benefic pentru sistemul cardiovascular.
Conţinând cumarine, substanţe care inhibă coagularea sângelui, el contribuie la prevenirea apariţiei maladiilor cardiace, împiedicând formarea cheagurilor, cu condiţia să fie consumat regulat.

PĂTRUNJELUL ESTE UN DRENANT FOARTE DIGEST!

Conţinutul său mare în apă (84g/100g) şi în potasiu (800g/100g) face din pătrunjel un diuretic de primă mână, care previne balonările şi retenţia de apă.
Puţin caloric, drenant, el conţine între altele, un principiu activ - apiol - foarte des folosit, care alină durerile stomacale şi ajută digestia.
Este ultra-uşor şi poate fi consumat fără moderaţie, el având doar 55 cal./100g.

PĂTRUNJELUL ESTE O PLANTĂ TONICĂ!

Este o plantă aromatică tonică care are următorul conţinut:
  • apă 84 g/100g,
  • glucide 7.6 g/100g,
  • proteine 3.5 g/100g,
  • lipide 1 g/100g,
  • vitamina C 200 mg/100g,
  • betacaroten 4 mg/100g.

COMBINAŢII VINDECĂTOARE CU PĂTRUNJEL




Pătrunjel şi usturoi pentru o inimă uşoară

Consumat crud, usturoiul optimizează acţiunea cardioprotectoare a pătrunjelului. Fluidifică sângele, împiedicând formarea cheagurilor. Reduce tensiunea arterială şi scade colesterolul.


Pătrunjel şi mentă

Această combinaţie evită balonările şi aciditatea gastrică, asigurând o digestie fără probleme. În plus, împrospătează mirosul gurii.



Linte şi pătrunjel
Lintea este una din sursele importante de fier de origine vegetală,iar bogăţia în vitamina C a pătrunjelului permite o bună asimilare a fierului. Acest amestec se poate consuma cât de mult. Această combinaţie are avantajul conservării vitaminelor şi a mineralelor.


Vin contra anginei pectorale
Pentru preparare avem nevoie de:

- 10 tulpini proaspete de pătrunjel cu frunze cu tot,
- 2 linguri de oţet de mere,
- 300 g miere de mentă,
- 1 litru de vin (de preferinţă natural).

Se pun toate ingredientele, mai puţin mierea, într-o oală şi se dau în fiert 10 minute, la foc molcom. Turnăm mierea, amestecăm şi lăsăm să se răcească. După ce s-a răcit, se pune vasul din nou pe foc, la foc şi mai mic. După 10 minute de fierbere, se toarnă vinul fierbinte în sticle (pe care le putem clăti înainte cu alcool, pentru dezinfectare) şi le închidem imediat cu dop de plută (care a fost sterilizat înainte cu apă fierbinte). Ca să nu se spargă sticlele, punem sub ele ceva de metal înainte să turnăm vinul fierbinte.

Din acest vin, care "vă va merge la inimă", se bea câte un păhărel înainte de masa de prânz.


Mari amatori de pătrunjel sunt şi italienii, iar acum putem găsi pe piaţă pătrunjel italian. Vechii romani mâncau pătrunjelul pentru a face să dispară efectele beţiei. 

Plantat în grădină, printre trandafiri, alungă puricii care-i atacă.

Să vă fie de  folos!
S î a 💚

Max's concept.
© Copyright 2017 MAX'S CONCEPT