joi, 7 decembrie 2017

CLĂTITE PUFOASE


Ingrediente:
(pentru 6 bucăţi)

2 ouă,
1 praf de sare,
100 ml lapte dulce,
80 g făină,
1 linguriţă rasă praf de copt,
50 g unt pentru prăjit.

Mod de preparare:

Separăm albuşurile de gălbenuşuri şi punem pe fiecare câte un vârf de linguriţă de sare. Batem albuşurile până se întăresc şi nu mai pică de pe tel.

Încălzim laptele şi îl adăugăm (călduţ) peste gălbenuşuri, în timp ce amestecăm cu telul.

Făina cernută se amestecă cu praful de copt, apoi se adaugă treptat peste compoziţia cu gălbenuşuri, în timp ce amestecăm cu telul ca să se omogenizeze bine.
Punem albuşurile bătute spumă şi amestecăm uşor până sunt încorporate bine. Compoziţia trebuie să rămână aerată.

Într-o tigaie antiaderentă, punem câte o lamelă de unt să se topească, la foc mic. Putem ţine tigaia şi deasupra flăcării pentru ca untul să nu se ardă.



Punem câte un polonic din compoziţie la mijloc şi lăsăm să se rumenească cam 1 minut, ridicăm clătita cu o paletă şi mai punem o mică lamelă de unt, apoi aşezăm clătita pe partea opusă ca să se rumenească încă 1 minut. 



Când e gata, punem clătita într-un vas termorezistent şi ştergem cu o bucată de hârtie absorbantă tigaia înainte să punem clătita următoare. În acest fel, ele nu se vor carboniza, nu se vor colora în negru şi nici nu vor prinde un gust neplăcut de ars.



Când am terminat, le putem servi alături de sirop de arţar, miere, dulceaţă sau sos de coacăze care le va da o aromă deosebită.


Au mai rămas 3 bucăţi pentru mai târziu. Sunt excelente!!!


Aceasta e ultima clătită, deci am pus tot ce a mai rămas

Sosul de coacăze e prezentat aici:
SOS DE COACĂZE NEGRE


Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2017 MAX'S CONCEPT

duminică, 3 decembrie 2017

SOS DE COACĂZE NEGRE


Ingrediente:

125 g coacăze negre (proaspete sau confiate),
1 portocală,
50 g zahăr tos,
3 linguri de apă,
2 linguri de vin roşu.

Mod de preparare:

Dacă folosim coacăze confiate, acestea se pun într-o cană şi se toarnă apă fierbinte peste ele să le acopere ca să se hidrateze.

Se spală portocala şi se zvântă. Se rade coaja şi se stoarce zeama.





Într-o cratiţă emailată sau de yena, se pun coacăzele (apa care a fost pusă peste ele se poate folosi sau se poate bea), zahărul, coaja rasă de portocală, zeama de portocală, se daugă 5 linguri de apă (sau apa de la coacăze, dar măsurată) şi se pune totul la fiert.



Se lasă să fiarbă în clocote mici, la foc molcom, pentru 10 minute. Apoi se trage de pe foc şi se acoperă.



Sosul se poate folosi la diferite preparate, de exemplu la clătite, clătite americane, orez cu lapte, griş cu lapte, frigănele sau chiar mozarella în crustă. 
Aveţi aici un exemplu de clătite pufoase cu sos de coacăze negre:
CLĂTITE PUFOASE



Poftă bună!


Max's concept.
© Copyright 2017 MAX'S CONCEPT