joi, 3 august 2023

ALUAT DE PIZZA


 Ingrediente:

1 lingură de drojdie uscată inactivă,
210 ml apă călduță,
360 g făină pentru pizza,
60 g făină simplă pentru presărat,
1 linguriță sare,
1 ligură de ulei de măsline extravirgin.

Mod de preparare:


Într-un bol mic, dizolvați drojdia în apă și lăsați-o circa 10 minute.

Într-un bol mare, amestecați făina pentru pizza și sarea, formând o movilă. Faceți o gaură în mijloc și puneți amestecul de drojdie. Folosind o furculiță și amestecând printr-o mișcare circulară, omogenizați compoziția prin adăugarea făinii în amestecul de drojdie în mod treptat, până la omogenizare completă și până când aluatul s-a format. Se presară o planșetă cu făină și se pune aluatul peste ea. Folosind podul palmelor, frământați aluatul până când devine fin și elastic (circa 10 minute). Formați o bilă din aluat.

Ungeți un bol mare cu ulei și așezați aluatul în el. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați-l să crească la temperatura camerei, 1-2 ore.


Puneți apoi aluatul pe o suprafață pudrată cu restul de făină. Frământați aluatul și, folosindu-vă de mâini, presați-l ușor ca să capete forma dorită. Se va obține o grosime de 6 mm pentru un blat de pizza crocant sau 12 mm pentru unul pufos.

Loviți din când în când aluatul pe măsură ce lucrați cu el. Se poate întinde și cu un făcăleț. Aluatul ar trebui să fie mai subțire la mijloc decât la margine.

Pizza cu cremă de smântână, brânză și ceapă crocantă

Transferați aluatul pe o lopată de lemn sau pe o tavă de copt, acoperiți-l cu un prosop de bumbac și lăsați-l să crescă din nou până își dublează volumul (circa 20 de minute).

Puneți ingredientele deasupra (după ce ați înțepat aluatul cu furculița în câteva locuri) și coaceți conform rețetelor specifice. Se va obține un aluat de 600 grame, pentru o pizza cu blatul subțire având diametrul de 30 cm, sau una cu blat gros, având diametrul de 24 cm.

Acesta este un aluat de pizza multifuncțional, care se poate folosi atât pentru pizza modernă, cât și pentru cea tradițională.



Poftă bună!


Max's concept.

© Copyright 2023 MAX'S CONCEPT

Niciun comentariu: