sâmbătă, 22 august 2020

BUDINCĂ DE CIOCOLATĂ ÎN STIL MEXICAN

Ingrediente:
(pentru 6 porții)

60 g zahăr brun,
2 linguri amidon de porumb (sau tapioca),
1/2 linguriță scorțișoară măcinată,
1/2 linguriță piper cayene,
1/2 linguriță sare,
500 ml lapte (degresat),
2 gălbenușuri,
125 g ciocolată amăruie mărunțită,
esență de vanilie.

Mod de preparare:

1. Într-un castron mic, se amestecă zahărul brun cu amidonul de porumb, cu scorțișoara, cu piperul cayene și sarea. Se lasă deoparte.

2. Într-o cratiță, se amestecă laptele cu gălbenușurile. Se adaugă mixul preparat anterior (la pct.1). Se pune la fiert la foc mediu și se amestecă, cu o spatulă de silicon sau o lingură de lemn, până se dizolvă zahărul, iar amestecul începe să facă bulbuci pe marginea cratiței (cam 5 minute). 



3. Se lasă să fiarbă încet, amestecând mereu (circa 1 minut), apoi se ia de pe foc. Se încorporează ciocolata și se amestecă pentru a se topi și a se omogeniza, apoi se adaugă vanilia.

4. Se umezesc cu apă rece recipientele (de ceramică sau de sticlă) în care vom pune budinca. Cu o lingură, distribuim budinca în vasele pregătite, împărțind-o în mod egal, apoi se netezește suprafața. Se pune câte o bucată de hârtie cerată pe suprafața fiecărei porții pentru e împiedica formarea unei pelicule. Se poate presăra și puțină pudră se scorțișoară și puțin zahăr brun deasupra.

5. Budinca se pune la frigider pentru cel puțin 2 ore, până se răcește bine. Se servește rece.



Odată ce ai gustat budincă de ciocolată făcută în casă și ai descoperit cât de simplu se prepară, nu o vei mai alege niciodată pe cea instant. Această rețetă conține aromele ciocolatei mexicane, cu scorțișoară și o idee de piper cayenne. Sper să o adorați.



Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2020 MAX'S CONCEPT

Niciun comentariu: