joi, 10 octombrie 2019

SPIRALE CU SOS DE ROȘII ȘI TOFU


Ingrediente:

100 g paste (spirale) nefierte,
5 - 6 roșii cherry mijlocii,
3 - 4 căței de usturoi,
2 linguri untdelemn,
1 linguriță cimbru uscat,
100 g tofu,
15 g unt,
frunze de busuioc verde,
sare și piper după gust.

Mod de preparare:

Se pun pastele la fiert în apă clocotită în care s-a adăugat 1 linguriță cu vârf de sare. Se fierb descoperite (fără capac) timp de aproximativ 7 - 10 minute (a se citi și instrucțiunile de pe ambalaj). Când sunt fierte, se ia vasul de pe foc, se pune capacul și se lasă să se odihnească 5 minute.


Într-o tigaie încăpătoare, se pune untdelemnul și cățeii de usturoi, tăiați mărunt, la călit. Se adaugă roșiile tăiate în sferturi și se lasă să se călească împreună. Se presară cu sare și cimbru uscat. Se stinge cu puțină apă de la fiertul pastelor și se lasă să se înăbușe până sunt suficient de pătrunse. 



Se adaugă cubul de unt și tofu tăiat în cubulețe și, dacă e nevoie, se mai adaugă puțină apă fiartă de la paste.


Se lasă să se înăbușe împreună încă 5 minute pentru ca tofu să preia aromele și gustul sosului. 

Se adaugă pastele (spiralele) peste sosul de roșii cu tofu și se amestecă. Se presară piper măcinat și busuiocul verde tăiat mărunt.


Dacă se dorește, se poate presăra la sfârșit parmezan ras.

Se pot asocia și câțiva creveți sotați separat în unt, sărați și piperați, peste care se adaugă puțină zeamă de lămâie (opțional).


Se servesc imediat, simple sau cu măsline alături.


Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT

Niciun comentariu: