Ingrediente:
o grămadă de frunze de lobodă,
1 țelină mică (rădăcină și frunze),
3 căței de usturoi,
3 fire de ceapă verde,
3 linguri ulei de măsline,
1 lingură mare de unt,
3 lingurițe cu vârf de sare,
zeama de la 1 lămâie mică,
frunzele de la o salată verde (opțional),
leuștean verde,
mărar verde,
2 gălbenușuri,
400 ml smântână dulce (groasă).
Mod de preparare:
Zarzavatul se curăță, se spală, se scruge și se taie fiecare după tipul său.
În vasul în care preparăm ciorba, punem uleiul și adăugăm ceapa și țelina tăiate mărunt. Lăsăm să se călească până devin moi, apoi adăugăm untul și usturoiul tocat.
Alegem frunzele de lobodă și eventual de salată și le tăiem în funcție de mărimea lor (să nu fie nici prea mărunte, nici prea mari). Separat încălzim 2.5 litri de apă pe care o adăugăm peste legumele călite.
Adăugăm loboda, salata verde și sarea și le le lăsăm să fiarbă acoperite circa 20 de minute.
Spălăm și lăsăm la înmuiat în apă rece orezul.
Alegem frunzele de mărar și leuștean, le spălăm sub un jet de apă, le scurgem și le tăiem mărunt.
Punem orezul (scurs de apă) la fiert, împreună cu mărarul verde și leușteanull verde pentru încă 15 minute.
Stingem focul și adăugăm zeama de lămâie.
Batem cele două gălbenușuri cu 2 linguri de apă rece. Separat, frecăm smântâna cu apă rece (circa 400 ml) și adăugăm gălbenușurile. Le omogenizăm. Adăugăm treptat câte un polonic din zeama fiartă și omogenizăm, apoi turnăm tot conținutul în oală și amestecăm bine. Potrivim gustul de sare. Lăsăm să stea acoperită cu capacul pentru 10 minute, apoi o distribuim în boluri și o servim.
Ciorba poate rămâne și nedreasă cu gălbenușuri și smântână, caz în care poate fi mâncată și rece.
Poftă bună !
Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu