marți, 4 decembrie 2018

SUPĂ CREMĂ DE DOVLECEI


Ingrediente:

2 dovlecei mici (sau medii),
1 ceapă,
3 căței de usturoi,
1 linguriță sare,
1/4 linguriță piper măcinat,
2 linguri ulei,
600 ml supă de legume,
150 g smântână pentru gătit sau
300 ml lapte dulce amestecat cu 1 lingură de făină,
busuioc verde sau uscat,
mărar verde, pătrunjel verde, la alegere.

Mod de preparare:

Se curăță dovleceii de coajă, se spală în apă curată și se taie apoi în cuburi care se presară cu sare și se lasă într-o strecurătoare circa 30 de minute.



În vasul în care preparăm supa, călim ceapa în ulei, adăugăm usturoiul tocat și cuburile de dovlecei presate între palme. Se lasă la călit pentru 5 minute, apoi se stinge totul cu supa de legume caldă (care poate fi substituită cu apă în care am dizolvat 1 cub concentrat de legume). Adăugăm zahărul și busuiocul, dacă îl avem în varianta uscată.





Lăsăm să fiarbă sub capac pentru circa 25 de minute, apoi se adaugă smântâna sau laptele amestecat cu făină. Se mai fierb 10 minute împreună, apoi se pasează. 




La sfârșit, adăugăm verdeață tocată (pătrunjel verde, mărar, la alegere) și piperul măcinat. Supa se toarnă în farfurii și se presară deasupra cu  frunzulițe de busuioc verde.

Cei care postesc sau nu acceptă lactatele, pot substitui smântâna cu apă amestecată cu 1 lingură cu vârf de tapioca sau făină albă.


Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT



Niciun comentariu: