(pentru 4 porții)
Pentru aluat:
250 g făină,
1/2 linguriță sare,
15 g drojdie de bere proaspătă,
125 ml lapte cald,
50 g unt,
100 ml apă.
Ingrediente pentru umplutură:
2 cepe,
2 linguri de ulei,
300 g smântână
(putem înlocui 1/2 din cantitate cu iaurt),
(putem înlocui 1/2 din cantitate cu iaurt),
2 gălbenușuri,
150 g mozarella rasă,
2 linguri parmezan ras,
1/2 linguriță sare,
1/4 linguriță piper măcinat,
1 linguriță nucșoară.
Mod de preparare:
Blatul:
Dizolvăm drojdia în laptele cald și lăsăm 10 minute să stea acoperită. Cernem făina într-un bol și adăugăm peste ea laptele cu drojdia dizolvată, amestecând bine. Lăsăm să crească în vasul acoperit 15 minute. Adăugăm untul topit și apa caldă în care am dizolvat sarea și frământăm bine. Lăsăm aluatul acoperit să se odihnească o oră, la cald.
După o oră, întindem aluatul în foaie și îl punem pe tava de copt, unsă în prealabil cu puțin unt.
Pregătirea umpluturii:
Tăiem rondele cepele și le fierbem într-un vas, cu apă și sare, 5 minute, apoi scurgem apa și transferăm ceapa în tigaia unde am încins uleiul. Călim ceapa câteva minute, până vedem că e pătrunsă bine. Pentru aromă și culoare, putem adăuga deasupra și puțină boia iute.
Amestecăm smântâna cu gălbenușurile și adăugăm parmezanul, sarea, piperul și nucșoara, după gust.
Peste aluatul așezat în tava de copt, turnăm crema de smântână și o nivelăm cu o spatulă.
Cine dorește, poate presăra puțin oregano uscat (dar nu e obligatoriu la această pizza).
Presărăm peste toate brânza rasă, iar la sfârșit, adăugăm rondelele de ceapă călite.
Coacerea:
Preîncălzim cuptorul la 225 grade, 5 minute. Punem tava cu rondele la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Poftă bună
Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu