Ingrediente:
4 ouă,
1/2 linguriță de sare,
3 dovlecei medii (sau 2 mai mari),
200 g faină albă,
100 g pesmet,
3 linguriţe de granule de usturoi,
1/4 linguriță piper alb măcinat,
ulei pentru prăjit.
Mod de preparare:
Spălăm dovleceii, îi curăţăm de coajă şi le tăiem cotorul (codiţa). Tăiem dovleceii pe lungime, în felii de 1-2 cm grosime şi aproximativ 6 cm lungime. Dacă la mijloc au sâmburi prea mari, îndepărtăm acea porţiune, dar sâmburii mici pot să rămână. Presărăm fiecare felie cu puţină sare şi le punem pe toate într-un vas cu strecurător ca să stea până îşi lasă apa (aproximativ 1 oră).
Pregătim 3 vase pentru pane şi o farfurie întinsă.
În prima farfurie punem făină albă, în a doua (de preferat un castron) batem ouăle bine cu puţină sare, adăugăm granulele de usturoi, piperul alb (şi eventual puţin mărar uscat, dacă ne place gustul), iar în a treia punem pesmetul. Trecem, pe rând, fiecare felie de dovlecel prin făină, apoi ou si la sfârşit pesmet şi le aşezăm frumos pe farfuria curată, în ordine, chiar suprapuse.
Când am terminat, punem uleiul la încins (să fie de 2 degete în cratiţă). Prăjim feliile de dovlecei la foc mediu, aşezate în cratiţa cu ulei atâtea câte încap, fără să se suprapună, şi le întoarcem pe ambele părţi, până se auresc şi se închid puţin la culoare fără să se ardă, să se înnegrească, apoi le scoatem cu o paletă într-un vas cu strecurator pentru a se scurge surplusul de ulei.
După fiecare tranşă, înainte să o scoatem pe următoarea, mutăm feliile într-un vas termorezistent, de tip yena, astfel ca să nu se terciuiască în strecuratoare, dacă sunt prea multe, până sunt fierbinţi.
Dacă dorim, putem pune puţin parmezan sau caşcaval ras, sau mozarella rasă pe fiecare felie atunci când o aşezăm în vasul final şi punem imediat capacul pentru ca brânza să se topească la căldura degajată.
Se servesc calde, simple, dar putem adăuga la servire, pe feliile de dovlecel, şi puţină smântână sau iaurt cremos sau mujdei de usturoi pregătit separat.
De asemenea, se poate servi cu garnitură de orez, ca fel principal.
Vedeți aici rețeta de mujdei de usturoi:
MUJDEI DE USTUROI
În prima farfurie punem făină albă, în a doua (de preferat un castron) batem ouăle bine cu puţină sare, adăugăm granulele de usturoi, piperul alb (şi eventual puţin mărar uscat, dacă ne place gustul), iar în a treia punem pesmetul. Trecem, pe rând, fiecare felie de dovlecel prin făină, apoi ou si la sfârşit pesmet şi le aşezăm frumos pe farfuria curată, în ordine, chiar suprapuse.
Când am terminat, punem uleiul la încins (să fie de 2 degete în cratiţă). Prăjim feliile de dovlecei la foc mediu, aşezate în cratiţa cu ulei atâtea câte încap, fără să se suprapună, şi le întoarcem pe ambele părţi, până se auresc şi se închid puţin la culoare fără să se ardă, să se înnegrească, apoi le scoatem cu o paletă într-un vas cu strecurator pentru a se scurge surplusul de ulei.
După fiecare tranşă, înainte să o scoatem pe următoarea, mutăm feliile într-un vas termorezistent, de tip yena, astfel ca să nu se terciuiască în strecuratoare, dacă sunt prea multe, până sunt fierbinţi.
Dacă dorim, putem pune puţin parmezan sau caşcaval ras, sau mozarella rasă pe fiecare felie atunci când o aşezăm în vasul final şi punem imediat capacul pentru ca brânza să se topească la căldura degajată.
Se servesc calde, simple, dar putem adăuga la servire, pe feliile de dovlecel, şi puţină smântână sau iaurt cremos sau mujdei de usturoi pregătit separat.
De asemenea, se poate servi cu garnitură de orez, ca fel principal.
Dacă vrem să facem niște stickuri pentru mici gustări între mese, putem tăia dovleceii sub formă de bețigașe, să-i trecem prin tempura sau făină la care am adăugat condimentele dorite și să le rumenim în tigaie.
MUJDEI DE USTUROI
Poftă bună !
Max's concept.
© Copyright 2016 MAX'S CONCEPT
2 comentarii:
What's up mates, its fantastic piece of writing about tutoringand entirely explained, keep it
up all the time.
Very rapidly this website will be famous amid all blogging viewers,
due to it's fastidious content
Trimiteți un comentariu