miercuri, 8 aprilie 2020

TIRAMISU CU BANANE


Ingrediente:

250g mascarpone
2 ouă
100g banane pentru crema mascarpone
zeama de la 1/2 de lămâie
300g pișcoturi Savoiardi 
80g zahăr tos
1 vârf de cuțit sare
400 ml lapte
100 g chipsuri de ciocolata neagră
2 linguri cacao (opțional).

Mod de preparare:



1. După ce ați îndepărtat coaja bananelor, le tăiați în bucăți mici și le stropiți cu puțină zeamă de lămâie ca să nu se înnegrească
2. Cu ajutorul unei furculițe (dacă sunt complet coapte) sau cu un blender (dacă nu sunt prea coapte), zdrobiți bananele până obțineți un piure.
3. Spargeți ouăle și separați gălbenușurile de albușuri.
4 Bateți albușurile cu un praf de sare până se întăresc și dați-le deoparte.
5. Mixați gălbenușurile cu zahărul până când obțineți un amestec spumos.


6. Adăugați mascarpone la amestecul de gălbenușuri și zahăr și amestecați. 
7. Adăugați piureul de banane și în final albușurile, amestecând de jos în sus.
8. Odată ce crema de mascarpone este gata, începeți să compuneți tiramisu.


  • Acoperiți partea de jos a unui vas de copt (sau o matriță cu balamale pentru tort, în funcție de preferințele dvs.) cu un strat de cremă mascarpone.
  • Înmuiați rapid pișcoturile Savoiardi în lapte, apoi puneți-le deasupra primului strat de cremă.

  • Adăugați câteva linguri de cremă cu piure de banane, asigurându-vă că o întindeți pe toată suprafața și presărați o mână de chipsuri de ciocolată.
  • Continuați în aceeași ordine pentru încă două straturi (pișcoturi Savoiardi-cremă mascarpone cu banane-ciocolată).
  • Decorați suprafața cu chipsurile de ciocolată sau cu cacao presărată.

9. Lăsați tiramisul cu banane se se odihnească la frigider timp de 2-3 ore.


10. La servire, cine dorește poate adăuga deasupra puțină frișcă bătută și eventual un topping de ciocolată sau caramel, dar și câteva felii de banane stropite cu zeamă de lămâie (dacă ne-au rămas în plus).

Serviți ! 


Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2020 MAX'S CONCEPT

sâmbătă, 14 martie 2020

ZUCCHINI PANE FARA OU


Ingrediente:

2 bucăți de zucchini mijlocii,
100 g făină,
10 g praf de copt, 
200 ml apă rece,
1 linguriță cumin,
1 linguriță sare,
untdelemn pentru prăjit.

Mod de preparare:

Se curăță zucchini de coajă, se spală, apoi se taie fiecare în jumătate și fiecare jumătate pe lungime, în felii subțiri de 0.2 - 0.5 cm. Se presară feliile cu puțină sare și se lasă să se înmmoaie și să-și lase apa.



Se amestecă făina cernută cu sarea și praful de copt, apoi se adaugă treptat apa rece și se amestecă bine. Se pune la frigider pentru 15 minute.


Se încinge uleiul în tigaia pentru prăjit. Se înmoaie fiecare felie de zucchini în aluat și se pune imediat în tigaie. Se lasă să se rumenească până vedem că marginile se coagulează, apoi le întoarcem și pe partea cealaltă.



Se scot pe rând într-un vas în care am pus hârtie absorbantă. Se presară cu cumin.


Se servesc imediat, simple sau în diferite asocieri, după gustul fiecăruia.



Aceeași rețetă poate fi aplicată și la varză de Bruxelles pane, dar de data aceasta varza a fost pusă la aburi pentru 10 minute, scoasă în sită și lăsată să se răcească și abia apoi trecută prin aluat și pusă la rumenit în tigaie. 

Aceste gogoșele din varză de Bruxelles pot constitui niște gustări apetisante, care pot suplimenta mesele fără a adăuga calorii prea multe în plus.



Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2020 MAX'S CONCEPT

CHIFTELUȚE DE OREZ CU SOS AROMAT DE ROȘII


Ingrediente:
(pentru 4 porții)

600 ml supă limpede de legume,
1 frunză de dafin,
175 g orez arborio,
50 g brânză rasă (Cheddar sau alta la alegere),
1 gălbenuș,
1 lingură de făină,
2 linguri pătrunjel verde tocat,
sare, piper negru măcinat,
parmezan ras.

Pentru sosul aromat:

1 lingură ulei de măsline,
1 ceapă curățată și tăiată peștișori,
2 căței de usturoi zdrobiți,
1 conservă de 400 g roșii în suc propriu,
1 lingură busuioc proaspăt, tocat,
1 lingură zahăr,
sare după gust.

Mod de preparare:


1. Orezul se pune la înmuiat în apă cu o oră înainte.

2. Turnați supa într-o oală încăpătoare și adăugați frunza de dafin; puneți oala pe foc și, când supa începe să fiarbă, adăugați orezul, amestecați bine, acoperiți oala și lăsați orezul să fiarbă la foc mic timp de 15 minute. (Dacă nu aveți supă, puteți folosi apă în care ați dizolvat 1 cub de concentrat de supă de legume).

3. Luați capacul de pe oală, micșorați focul și lăsați orezul să fiarbă neacoperit încă 5 minute, până când boabele sunt suficient de moi și supa e complet absorbită. Dați oala deoparte și lăsați orezul să se răcească.

4. Când s-a răcit, încorporați în orez brânza rasă, gălbenușul, făina și pătrunjelul (în lipsa celui verde, se poate pune și uscat). Potriviți gustul cu sare și piper, apoi formați chifteluțe de mărimea unei nuci pe care le veți pune în frigider, acoperite, până ce preparați sosul.


5. Pentru a prepara sosul, începeți prin a încinge uleiul într-o tigaie (sau o cratiță cu coadă) încăpătoare și căliți ceapa timp de 5 minute. Adăugați usturoiul zdrobit și lăsați pe foc încă 2-3 minute.


6. Adăugați în tigaie roșiile din conservă (tăiate cuburi, dacă sunt întregi), amestecați ușor și lăsați-le să fiarbă la foc domol timp de 5 minute, apoi adăugați busuiocul tocat și potriviți gustul cu sare și piper.


7. Puneți cu mare grijă chifteluțele în sosul care fierbe și lăsați-le pe foc încă 10 minute, până când sosul începe să scadă. Dacă vreți ca sosul să fie mai gros, adăugați și o lingură de făină amestecată bine cu apă rece.



8. Puneți mâncarea în farfurii individuale, presărați deasupra fiecăreia parmezan ras și serviți imediat.



Poftă bună! 

Max's concept.
© Copyright 2020 MAX'S CONCEPT