sâmbătă, 12 ianuarie 2019

BULGUR CU ARDEI GRAȘI (TABBOULEH)


Ingrediente:

200 g bulgur,
2 ardei grași galbeni,
2 ardei grași roșii,
2 ardei grași verzi,
6 linguri ulei de măsline,
1 linguriță chimen măcinat,
2 linguri suc de lămâie,
4-5 fire de ceapă verde,
mentă (verde sau uscată),
pătrunjel verde (sau uscat),
sare, piper, chilli, boia, după gust.

Mod de preparare:

Se fierbe bulgurul în apă cu sare circa 20 de minute. Spre sfârșitul fierberii, se poate adăuga pătrunjelul verde tocat. 




Se curăță și se taie cuburi ardeii grași și ceapa verde; se încinge uleiul în tigaie și se călesc toate legumele până devin moi și ușor sticloase. Se condimentează cu chimen, mentă, sare, boia, chilli și piper - după gust; la final, se adaugă sucul de lămâie. 








Se amestecă bulgurul cu legumele și se lasă să se răcească.


Se lasă să se marineze 30 de minute.


Preparatul se păstrează la frigider. A doua zi e și mai bun.
Înainte de servire, se mai condimentează o dată dacă e necesar. Se servește rece, simplu, ca fel principal de mâncare.


Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT

marți, 8 ianuarie 2019

SOS DE MĂRAR


Ingrediente:


25 g de făină,
40 ml ulei sau
1 lingură de ulei și 2 lingurițe de unt,
mărar verde,
200 ml supă de legume sau
apă în care am dizolvat 1 cub concentrat de legume sau 1 lingură de vegeta.



Mod de preparare:


Făina se pune într-o tigaie uscată (fără grăsime) până se rumenește. Se adaugă uleiul (sau untul), se stinge cu apa de legume caldă și se lasă să fiarbă încet circa 10-15 minute. 


Separat, mărarul (1 - 2 legături) se toacă mărunt și se adaugă în sos, după care se mai dă într-un clocot. Dacă ni se pare prea gros, mai putem adăuga apă de la fiertul legumelor.


Se adaugă peste legume sotate separat.



Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT

sâmbătă, 5 ianuarie 2019

COCKTAIL APERITIV



Ingrediente:

50 ml vermut (de exemplu Garrone alb),
50 ml rom alb (sau vodka),
circa 50 ml suc de portocale;


Pentru decor:
măsline sau cireșe amaretto,
1 felie de limette (de lămâie sau de portocală).



Mod de preparare:

Cocktail cu suc natural de portocale proaspăt stors

Cocktail cu suc natural de portocale de la pet

Se amestecă 50 ml de vermut cu 50 ml rom alb și se completează cu suc de portocale. Se decorează cu măsline verzi sau cireșe amaretto.

Sfat: Aperitivele solide se cer însoțite de niște aperitive lichide. Acesta este un exemplu de cocktail potrivit.


Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT