vineri, 15 februarie 2019

ȘALĂU ÎN SOS CURRY


Ingrediente:

600 g pește (aproximativ),
2 lingurițe curry,
1 linguriță rasă curcuma,
1 linguriță nucșoară,
1 linguriță rasă gram masala,
1 linguriță zahăr,
1/2 linguriță pudră de ghimbir,
sucul de la 1/2 de limette,
3 căței de usturoi,
2 linguri ulei,
200 - 400 ml apă caldă, 
1 cub concentrat de legume,
1 ceapă mică albă,
1 linguriță pudră de coriandru,
sare după gust,
1/4 linguriță praf de chilli,
2 foi de dafin,
3 cuișoare,
30 g unt.

Mod de preparare:

Curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm mărunt. Punem uleiul într-o tigaie antiaderentă și, când s-a încălzit, adăugăm ceapa și usturoiul. Le sotăm câteva secunde, adăugând și untul între timp, apoi adăugăm fileurile de pește și le presărăm cu: curry, curcuma, ghimbir, chilli, zahăr, nucșoară, gram masala, coriandru și sare. 



Amestecăm pe foc mediu cam 2 minute, apoi adăugăm zeama de limette și apa caldă în care am dizolvat cubul concentrat pentru supă. Adăugăm cuișoarele și foile de dafin.




Fierbem peștele circa 15 minute sau până sosul capătă o consistență cremoasă. 
Peștele nu se amestecă, ci se învârte cratița cu totul din când în când, deoarece e foarte fraged și se sfărâmă.


Stingem focul și servim peștele imediat, alături de o garnitură din orez basmati sau de cușcuș cu tarhon, pe care o preparăm separat. 




Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT

joi, 7 februarie 2019

CHEC CU CIOCOLATA ALBA SI CAPSUNI


Ingrediente:

330 g făină albă superioară (000),
100 g unt,
150 ml lapte,
130 g zahăr,
2 ouă,
100 g căpșuni,
70 g ciocolată albă,
1 plic praf de copt.

Mod de preparare:

Mixăm untul la temperatura camerei împreună cu zahărul până obținem o cremă omogenă. Adăugăm pe rând ouăle și amestecăm până le înglobăm în totalitate în aluat.



Adăugăm făina amestecată cu praful de copt (cernută în prealabil) și laptele și mixăm până obținem un aluat omogen.



În aluatul format, încorporăm ciocolata albă tăiată în bucățele potrivite, nu foarte mici, și căpșunile tăiate și ele în cubulețe mici.




Punem aluatul într-o formă de chec tapetată cu unt/ulei și făină și îl coacem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru circa 45 de minute.

Scoatem checul din cuptor, îl lăsăm să se răcească câteva minute în formă, apoi îl răsturnăm pe un grătar sau un fund de lemn.



Îl servim după ce s-a răcit complet, pudrat cu zahăr vanilat.

Notă: când adăugăm ouăle în aluat, acesta poate căpăta un aspect de aluat tăiat, dar în momentul în care adăugăm făina, aluatul devine perfect omogen.



Variantă: putem înlocui căpșunile cu bucățele de caise sau de piersici.
Poftă bună!


Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT