sâmbătă, 12 ianuarie 2019

BULGUR CU ARDEI GRAȘI (TABBOULEH)


Ingrediente:

200 g bulgur,
2 ardei grași galbeni,
2 ardei grași roșii,
2 ardei grași verzi,
6 linguri ulei de măsline,
1 linguriță chimen măcinat,
2 linguri suc de lămâie,
4-5 fire de ceapă verde,
mentă (verde sau uscată),
pătrunjel verde (sau uscat),
sare, piper, chilli, boia, după gust.

Mod de preparare:

Se fierbe bulgurul în apă cu sare circa 20 de minute. Spre sfârșitul fierberii, se poate adăuga pătrunjelul verde tocat. 




Se curăță și se taie cuburi ardeii grași și ceapa verde; se încinge uleiul în tigaie și se călesc toate legumele până devin moi și ușor sticloase. Se condimentează cu chimen, mentă, sare, boia, chilli și piper - după gust; la final, se adaugă sucul de lămâie. 








Se amestecă bulgurul cu legumele și se lasă să se răcească.


Se lasă să se marineze 30 de minute.


Preparatul se păstrează la frigider. A doua zi e și mai bun.
Înainte de servire, se mai condimentează o dată dacă e necesar. Se servește rece, simplu, ca fel principal de mâncare.


Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT

marți, 8 ianuarie 2019

SOS DE MĂRAR


Ingrediente:


25 g de făină,
40 ml ulei sau
1 lingură de ulei și 2 lingurițe de unt,
mărar verde,
200 ml supă de legume sau
apă în care am dizolvat 1 cub concentrat de legume sau 1 lingură de vegeta.



Mod de preparare:


Făina se pune într-o tigaie uscată (fără grăsime) până se rumenește. Se adaugă uleiul (sau untul), se stinge cu apa de legume caldă și se lasă să fiarbă încet circa 10-15 minute. 


Separat, mărarul (1 - 2 legături) se toacă mărunt și se adaugă în sos, după care se mai dă într-un clocot. Dacă ni se pare prea gros, mai putem adăuga apă de la fiertul legumelor.


Se adaugă peste legume sotate separat.



Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT