(pentru circa 50 de bucăţi)
Pentru aluat:
100 g unt,
40 g zahăr pudră,
2 gălbenuşuri,
200 g făină,
4 linguri de lapte,
1 gălbenuș de ou (pentru uns la final).
Pentru umplutură:
120 g nucă măcinată,
150 g zahăr pudră,
1 linguriță rom alb,
1 linguriță rom alb,
2 albuşuri.
Mod de preparare:
Se freacă bine untul moale cu zahărul, se adaugă apoi gălbenuşurile, laptele şi făina. Se încorporează totul amestecând până se obţine un aluat fraged.
Într-un castron se bat bine cele două albuşuri de ou, până se obţine o spumă consistentă, se adaugă zahărul pudră și romul, se bat în continuare până se întărește, se adaugă nuca măcinată şi se omogenizează.
Se întinde aluatul cu sucitorul într-un strat de 2 mm. Se porţionează în pătrate de 5 cm, în mijlocul cărora se pune o linguriţă de umplutură, apoi se rulează şi se suprapun două colţuri opuse. Se pun în tava unsă în prealabil cu unt sau cu ulei şi tapetată cu făină sau, mai simplu, cu hârtie de copt.
Separat, într-un bol, se bate gălbenușul de ou cu 2 linguri de apă rece. Se ung cornuleţele cu acest amestec, apoi se bagă tava în cuptorul încins la 150 de grade C şi se coc la foc mediu pentru aproximativ 15 minute.
Cornuleţele se scot din cuptor şi se lasă să se răcească complet. Se servesc numai după ce s-au răcit.
Ele sunt deosebit de gustoase, având gust de praline.
Se pot păstra mai multe zile în cămară.
Poftă bună!
Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT