miercuri, 2 ianuarie 2019

CORNULEŢE SPECIALE CU NUCĂ


Ingrediente:
(pentru circa 50 de bucăţi)

Pentru aluat:
100 g unt,
40 g zahăr pudră,
2 gălbenuşuri,
200 g făină,
4 linguri de lapte,
1 gălbenuș de ou (pentru uns la final).

Pentru umplutură:

120 g nucă măcinată,
150 g zahăr pudră,
1 linguriță rom alb,
2 albuşuri.

Mod de preparare:

Se freacă bine untul moale cu zahărul, se adaugă apoi gălbenuşurile, laptele şi făina. Se încorporează totul amestecând până se obţine un aluat fraged.



Lăsăm aluatul la odihnă și lucrăm compoziția de nucă.
Într-un castron se bat bine cele două albuşuri de ou, până se obţine o spumă consistentă, se adaugă zahărul pudră și romul, se bat în continuare până se întărește, se adaugă nuca măcinată şi se omogenizează.



Se întinde aluatul cu sucitorul într-un strat de 2 mm. Se porţionează în pătrate de 5 cm, în mijlocul cărora se pune o linguriţă de umplutură, apoi se rulează şi se suprapun două colţuri opuse. Se pun în tava unsă în prealabil cu unt sau cu ulei şi tapetată cu făină sau, mai simplu, cu hârtie de copt.





Separat, într-un bol, se bate gălbenușul de ou cu 2 linguri de apă rece. Se ung cornuleţele cu acest amestec, apoi se bagă tava în cuptorul încins la 150 de grade C şi se coc la foc mediu pentru aproximativ 15 minute.



Cornuleţele se scot din cuptor şi se lasă să se răcească complet. Se servesc numai după ce s-au răcit.

Ele sunt deosebit de gustoase, având gust de praline.

Se pot păstra mai multe zile în cămară.






Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT


luni, 31 decembrie 2018

FILEURI DE ȘALĂU PANE CU SOS DE MUȘTAR


Ingrediente:

1 pește de 1.5 - 2 kg sau 
1 pungă de fileuri congelate;

Pentru marinată:
oțet, ulei, sare, piper, 2 foi de dafin, tarhon uscat.

Pentru sosul de muștar:
2 căței de usturoi, 2 lingurițe de muștar, ulei.


Mod de preparare:

Peștele se curăță, se taie capul și coada și se desface în două în lungime. Se curăță apoi de piele, se scoate șira spinării, având grijă să nu rămână niciun os.

Se pune carnea astfel pregătită într-un castron cu puțin oțet, ulei, tarhon uscat, frunze de dafin, piper, sare. Se lasă la marinat 2-3 ore. 



Se scurge fileul de marinată și se usucă prin tamponare cu un șervet uscat. Se tăvălesc bucățile de pește prin făină, ou bătut și pesmet și se prăjesc în ulei, într-o tigaie antiaderentă.





Se servesc fierbinți, stropite cu sos de muștar (sau sos de usturoi). Se garnisesc cu felii de lămâie și pătrunjel verde tocat.



Rețeta pentru sosul de muștar se găsește aici:
SOS DE MUȘTAR

Rețeta pentru sosul de usturoi o puteți găsi aici:
SOS DE USTUROI






La servire, putem asocia o garnitură din orez cu linte și o salată de avocadă cu roșii cherry.



Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT