5 ouă,
6 linguri făină albă,
1 plic zahăr vanilat,
1 lingură cacao,
1 lingură de stafide,
6 linguri zahăr,
1 praf de sare,
2 linguri nucă măcinată.
Mod de preparare:
Se bat albuşurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul și zahărul vanilat. Când s-au întărit, adăugăm treptat gălbenuşurile şi făina (cernută neapărat), amestecând uşor cu o spatulă.
Împărţim compoziţia în trei părţi:
- una rămâne simplă și adăugăm doar stafidele,
- una va fi cu nucă măcinată,
- una va fi cu cacao.
Când s-au răcit, le presărăm cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Un pont pentru gospodine: vanilia (esența sau zahărul vanilat), la fel ca și coaja rasă de lămâie sau portocală, nu se adaugă niciodată în cocă, ci în amestecul de gălbenușuri!
Un pont pentru gospodine: vanilia (esența sau zahărul vanilat), la fel ca și coaja rasă de lămâie sau portocală, nu se adaugă niciodată în cocă, ci în amestecul de gălbenușuri!
Poftă bună !
Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT