duminică, 7 octombrie 2018

FURSECURI MULTICOLORE


Ingrediente:

5 ouă,
6 linguri făină albă,
1 plic zahăr vanilat,
1 lingură cacao,
1 lingură de stafide,
6 linguri zahăr,
1 praf de sare,
2 linguri nucă măcinată.

Mod de preparare:

Se bat albuşurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul și zahărul vanilat. Când s-au întărit, adăugăm treptat gălbenuşurile şi făina (cernută neapărat), amestecând uşor cu o spatulă.




Împărţim compoziţia în trei părţi:
  1. una rămâne simplă și adăugăm doar stafidele,
  2. una va fi cu nucă măcinată,
  3. una va fi cu cacao.


În formele de copt, combinăm după preferinţă cele 3 aluaturi. Dăm tava la cuptor la 180 grade Celsius, timp de 10 - 15 minute.







Se lasă să se răcească complet şi se pot servi.



Când s-au răcit, le presărăm cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.


Un pont pentru gospodine: vanilia (esența sau zahărul vanilat), la fel ca  și coaja rasă de lămâie sau portocală, nu se adaugă niciodată în cocă, ci în amestecul de gălbenușuri! 

Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT


luni, 24 septembrie 2018

MACAROANE GRATINATE


Ingrediente:
(pentru 2 porții)

200 g macaroane,
20 g unt,
2 căni (225 ml) sos bechamel,
50 g parmezan ras,
2 gălbenușuri,
sare și piper.

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 220 grade C (treapta 7 gaz). 
Se unge cu unt un vas termorezistent.



Într-un castron, se amestecă sosul bechamel, untul și gălbenușurile.

Se fierb macaroanele, al dente, într-o oală mare cu apă sărată clocotindă, apoi se scurg și se transferă într-un castron.



Se încorporează cu grijă jumătate din amestecul cu sos bechamel și se pun pastele în vasul pentru gătit. Turnăm deasupra, cu o lingură, restul de sos bechamel. 



Se coc pastele în cuptorul încins timp de 15-20 de minute, până se rumenesc frumos. Înainte cu 5 minute de a expira timpul, se poate presăra parmezanul.




Rețeta pentru sosul bechamel o găsiți aici:
Sos Bechamel



Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT