Ingrediente:
1 pachet de foi de plăcintă din comerţ,
500 g brânză de vaci proaspătă,
80 g unt moale,
4 ouă (din care unul pentru uns la final),
140 g zahăr tos,
1 pliculeţ cu zahăr vanilat,
1 lingură de făină albă,
40 g griş (2 linguri),
150 ml smântână groasă,
100 g stafide,
1 praf de sare,
30 ml rom,
coajă rasă de lămâie,
ulei pentru uns,
zahăr pudră pentru final.
Mod de preparare:
Preparăm crema de brânză de vaci astfel:
Punem stafidele la înmuiat în rom.
Separăm albuşurile de gălbenuşuri şi punem pe fiecare câte un vârf de cuţit de sare.
Batem spumă albuşurile, adăugăm zahărul tos şi zahărul vanilat şi spre final adăugăm şi romul (fără stafide). Le batem din nou până devin tari.
Într-un bol separat, frecăm gălbenuşurile cu untul moale, adăugăm coaja rasă de lămâie, smântâna, făina cernută şi grişul. Adăugăm stafidele iar la sfârşit albuşul bătut cu zahăr şi omogenizăm.
Pregătim o tavă pentru cuptor unsă cu ulei.
Aşezăm câte o foaie-două şi o ungem cu puţin ulei până terminăm jumătate din foi.
Punem crema de brânză de vaci grămăjoare şi o nivelăm cu o spatulă.
Continuăm cu foile pe care le ungem cu puţin ulei.
Pentru o culoare frumoasă, ungem la final cu un gălbenuş frecat cu 2 linguri de apă.
Punem tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute la foc potrivit. O scoatem şi o lăsăm să se răcească.
Când s-a răcit, tăiem plăcinta în patrate egale şi o pudrăm cu zahăr pudră.
Se serveşte caldă sau rece. Se poate reîncălzi.
Poftă bună !
Max's concept.
© Copyright 2017 MAX'S CONCEPT