duminică, 13 noiembrie 2016

BROCCOLI LA ABUR CU FENICUL PANE ŞI GERMENI DE BROCCOLI


Ingrediente:

500 g broccoli crud,
sau 1 pungă congelată,
50 g caşcaval,
25 g unt,
1 linguriţă rasă de sare sau după gust,
1-2 linguriţă piper alb (opţional),
2-3 linguri de seminţe de broccoli.

Mod de preparare:

Preparăm broccoli la abur.

Broccoli se spală, se taie partea tare şi se separă în buchete întregi, potrivit de mari. Dacă este congelat în pungă, se clăteşte într-o apă şi se scurge uşor, având grijă să nu îl sfărâmăm.



Se foloseşte un vas pentru fiert la aburi. Se fierb bucheţelele de broccoli cam 15-20 minute (depinde de vas), apoi se scot imediat într-un vas termorezistent cu capac, fără să se clăteasca în apă rece. Se presară cu cubuleţe de unt, sare, caşcaval ras şi se pune imediat capacul ca să se topească toate ingredientele.

Se poate servi dupa 5-10 minute. Cui îi place, poate adăuga puţin piper alb şi eventual puţină smântână dulce în momentul servirii.




Germenii de broccoli:

Se pun 2-3 linguri de seminţe de broccoli în borcanul special de germinare sau într-un borcan oarecare pe care apoi îl legăm la gură cu un tifon îndoit în două. Se lasă seminţele la înmuiat în apă rece 3-4 ore, apoi se scurge apa şi se lasă borcanul într-un loc cu lumină, urmând ca de 2-3 ori pe zi să umezim din nou seminţele, dar fără să lăsăm apa prea multă să băltească în ele. Borcanul se pune să stea pe partea laterală, ca ele să aibă mai mult loc să se extindă.



Se dezvoltă cam în 3-4 zile. Se servesc crude, adăugate în iaurt sau asociate cu alte feluri de mâncare, ca în exemplul nostru.




Feniculul pane:

Se spală bine feniculul, se taie verdeaţa de pe ramuri şi capătul tare cu moţ şi se pune la fiert, în apă cu puţină sare şi 1 lingură de chimen, pentru 25-30 de minute.

Se scoate feniculul şi se lasă la răcit.

Tăiem bulbii de fenicul în felii de 1-2 cm, pe partea transversală sau longitudinală, în funcţie de forma bulbului, având grijă să nu se împrăştie foile. Intre timp se pune tigaia cu ulei pentru prăjit la încins.

Se trece fiecare felie de fenicul prin făină, apoi prin ou şi la sfârşit pesmet, având grijă să întoarcem felia pe ambele părţi, apoi o punem în tigaie să se rumenească frumos. Se întoarce când a început să aibă o culoare galben închis. Când e gata, se scoate cu o spumieră într-un vas cu capac. Punem un mic cubuleţ de unt peste bucata de fenicul şi acoperim vasul cu capacul,imediat. Continuăm cu celelalte bucăţi până finalizăm totul.



În acest meniu le-am combinat pe toate trei, deşi ele se pot servi şi separat, fiecare în parte, însă pentru mine această combinaţie este o adevărată încântare.

Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2016 MAX'S CONCEPT

Niciun comentariu: