vineri, 4 ianuarie 2019

CRENVURȘTI ÎN FOIETAJ


Ingrediente:

1 pachet de foi gata preparate,
250 crenvurști vegani,
brânză rasă,
1 ou.

Mod de preparare:





Se decongelează aluatul de foi.
Se întinde și se taie fâșii de circa 5 cm lățime. Crenvurștii se taie în bucăți de aceeași dimensiune după ce în prealabil le-am înlăturat învelișul de plastic.
Se unge aluatul cu ou bătut și se presară cu brânza rasă. Se învelește fiecare bucată de crenvurșt cu aluatul de foi și se așează într-o tavă unsă cu grăsime sau în care am pus hârtie pentru copt. La sfârșit, se ung cu oul bătut rămas.







Se bagă la cuptor pentru circa 20 de minute, la 200 de grade.

Se pot servi atât calzi, cât și reci, cu muștar sau sos de muștar alături.


Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT

joi, 3 ianuarie 2019

SOS DE USTUROI RECE


Ingrediente:

2 gălbenușuri,
40 ml ulei,
3-4 căței de usturoi,
boia de ardei dulce,
zeamă de lămâie,
sare.

Mod de preparare:

Usturoiul se curăță, se spală și se pisează într-o piuliță de lemn. Se adaugă gălbenușurile, boiaua de ardei dulce (sau iute dacă vrem să fie picant) și sarea. Se toarnă uleiul picătură cu picătură, alternativ cu zeama de lămâie. Totul se freacă bine până devine ca o pastă. Putem folosi un mixer vertical pentru a obține un sos mai fin și mai pufos.



Sosul se folosește la diferite preparate, în special la cele din pește.





Variantă de înlocuire: sos de muștar - rețeta o găsiți aici:
SOS DE MUȘTAR

Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT

miercuri, 2 ianuarie 2019

CORNULEŢE SPECIALE CU NUCĂ


Ingrediente:
(pentru circa 50 de bucăţi)

Pentru aluat:
100 g unt,
40 g zahăr pudră,
2 gălbenuşuri,
200 g făină,
4 linguri de lapte,
1 gălbenuș de ou (pentru uns la final).

Pentru umplutură:

120 g nucă măcinată,
150 g zahăr pudră,
1 linguriță rom alb,
2 albuşuri.

Mod de preparare:

Se freacă bine untul moale cu zahărul, se adaugă apoi gălbenuşurile, laptele şi făina. Se încorporează totul amestecând până se obţine un aluat fraged.



Lăsăm aluatul la odihnă și lucrăm compoziția de nucă.
Într-un castron se bat bine cele două albuşuri de ou, până se obţine o spumă consistentă, se adaugă zahărul pudră și romul, se bat în continuare până se întărește, se adaugă nuca măcinată şi se omogenizează.



Se întinde aluatul cu sucitorul într-un strat de 2 mm. Se porţionează în pătrate de 5 cm, în mijlocul cărora se pune o linguriţă de umplutură, apoi se rulează şi se suprapun două colţuri opuse. Se pun în tava unsă în prealabil cu unt sau cu ulei şi tapetată cu făină sau, mai simplu, cu hârtie de copt.





Separat, într-un bol, se bate gălbenușul de ou cu 2 linguri de apă rece. Se ung cornuleţele cu acest amestec, apoi se bagă tava în cuptorul încins la 150 de grade C şi se coc la foc mediu pentru aproximativ 15 minute.



Cornuleţele se scot din cuptor şi se lasă să se răcească complet. Se servesc numai după ce s-au răcit.

Ele sunt deosebit de gustoase, având gust de praline.

Se pot păstra mai multe zile în cămară.






Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT