Ingrediente:
1 cutie de baby spanac;
3 portocale;
10 bucăţi miez de nucă;
2 ouă (opțional);
1 linguriţă sare;
2 linguri apă minerală;
250 g paste sub formă de fundiţe;
1 lingură parmezan;
25 g unt;
1 lingură de muştar;
1 vârf de cuţit praf de chilli;
1 linguriţă granule de usturoi;
3 linguri ulei.
Mod de preparare:
Miezurile de nucă se pun în apă caldă pentru a le putea ulterior înlătura pieliţele.
Spălăm spanacul sub un jet de apă şi îl scurgem. Îl tăiem în jumătăți şi îl punem în bolul final în care vom prepara salata.
Într-un bol punem muştarul, peste care turnăm uleiul treptat, în timp ce amestecăm cu o lingură de lemn. Alternativ, adăugăm zeama de la portocale, sarea, paraful de chilli, granulele de usturoi şi la sfârşit apa minerală.
Acoperim compoziția şi o punem la frigider pentru 15 minute, apoi o distribuim pe farfurii sau boluri de servit.
Se serveşte simplă, eventual cu felii de pâine prăjită.
În completarea gustului, la servire, se pot adăuga şi câteva măsline. După cum se vede, eu am avut din acelea mamut.
Notă: această salată e foarte bună şi fără ouă.