- O pungă de scoici congelate (500 g);
- 3 linguri de untdelemn;
- 1 cub de unt (25 g);
- sare, piper;
- tarhon (proaspăt sau uscat);
- 1 lingură sake (se poate înlocui cu puțin vin alb)
- 1 linguriță pudră de usturoi (sau 2 căței de usturoi tăiați mărunt);
Mod de preparare:
- Se scot scoicile din pungă și se lasă la decongelat în frigider, de seara până dimineața.
- Se scurge apa pe care și-au lăsat-o și se tamponează ușor cu un șervet, pentru a le mai zvânta.
- Se asonează carnea scoicilor cu sare, piper, tarhon și praful de usturoi.
- Se alege o tigaie pentru sotat suficient de mare ca să cuprindă scoicile într-un singur strat și să nu stea prea înghesuite.
- Se pune în tigaie untdelemnul și se lasă să se înfierbânte. Se adaugă apoi untul și se lasă să se topească și să se înfierbânte puțin împreună.
- Se pun scoicile în tigaie, una lângă alta. Se lasă să se rumenească circa 2 minute.Dacă scoicile mai lasă apă, se așteaptă mai mult, până când se rumenesc ușor pe fund.
- Se întorc cu o spatulă pe partea cealaltă și se lasă până se rumenesc identic ca pe cealaltă parte. O scoică de 2.5 cm se sotează în aproximativ 2 minute.
- Se stropește fiecare scoică cu sake (sau vin alb), folosind o lingură de supă.
- Se lasă să se soteze puțin și se mai întorc încă o dată pe partea cealaltă.
- Se scot pe o farfurie, una lângă alta.
- Se adaugă garnitura de piure de spanac, preparată ca în rețeta prezentată pe acest blog.
- Se servesc alături de o chiflă sau o felie de pâine.