Ingrediente:
(pentru o persoană)
100 - 150 g cartofi,
2 - 3 ouă,
sare,
piper,
2 linguri ulei plus 2 pentru prăjit.
Mod de preparare:
Cartofii (spălați în prealabil) se fierb în coajă, în apă cu sare, până cînd intră furculița în ei. Se scurg și se lasă să se răcorească puțin. Se decojesc și se rad pe răzătoare sau se trec prin sită. Se amestecă cu gălbenușurile și cele 2 linguri de ulei.
Se pune uleiul într-o tigaie (ca cea pentru clătite) și, când s-a înfierbântat, se toarnă compoziția pregătită. Omleta se coace cu grijă, pe ambele părți de data asta.
Se așează pe farfuria de servit, încălzită în prealabil, împăturită pe jumătate sau răsucită în formă de sul. Deasupra se poate presăra cașcaval sau parmezan ras. Se servește fierbinte. (Cașcavalul poate lipsi).
Putem alătura o salată de sezon sau murături.
Poftă bună !
Max's concept.
© Copyright 2020 MAX'S CONCEPT