sâmbătă, 1 august 2020

OMLETĂ CU CARTOFI


Ingrediente:
(pentru o persoană)

100 - 150 g cartofi,
2 - 3 ouă,
sare,
piper,
2 linguri ulei plus 2 pentru prăjit.

Mod de preparare:

Cartofii (spălați în prealabil) se fierb în coajă, în apă cu sare, până cînd intră furculița în ei. Se scurg și se lasă să se răcorească puțin. Se decojesc și se rad pe răzătoare sau se trec prin sită. Se amestecă cu gălbenușurile și cele 2  linguri de ulei. 



Albușurile se bat bine cu un praf de sare și se adaugă la compoziție. Se condimentează cu piper după gust.




Se pune uleiul într-o tigaie (ca cea pentru clătite) și, când s-a înfierbântat, se toarnă compoziția pregătită. Omleta se coace cu grijă, pe ambele părți de data asta. 





Se așează pe farfuria de servit, încălzită în prealabil, împăturită pe jumătate sau răsucită în formă de sul. Deasupra se poate presăra cașcaval sau parmezan ras. Se servește fierbinte. (Cașcavalul poate lipsi). 

Putem alătura o salată de sezon sau murături.





Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2020 MAX'S CONCEPT

luni, 27 aprilie 2020

PASTE (PENNE) CU BRÂNZĂ


Ingrediente:

125 g paste (cântărite nefierte),
30 g unt sau untdelemn,
130 g brânză de burduf sau telemea.

Mod de preparare:

1. Pastele făinoase se fierb în apă clocotită în care am adăugat 1 linguriță de sare.

2. Într-un vas termorezistent de circa 2 litri se pune grăsimea, se lasă să se încălzească puțin, se adaugă pastele făinoase (după ce au stat 20 de minute în apa în care au fiert și apoi au fost limpezite și bine scurse). 



Se lasă să se rumenească 1-2 minute, timp în care le amestecăm ușor ca să nu se prindă de fundul vasului. Se pun în vasul pentru cuptor.



3. Se amestecă cu brânza de burduf sfărâmată sau telemeaua rasă (atenție la cât de sărată e brânza folosită).


4. Se dau la cuptor cu 10-15 minute înainte de servire, ca să se topească brânza și pastele să se înfierbânte.
Cine dorește, poate adăuga parmezan ras cu 5 minute înainte să fie gata.

Se servesc imediat, ca fel întâi. Nu se servesc reci, sleite, ci imediat cum le-am scos din cuptor.


Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2020 MAX'S CONCEPT