luni, 28 octombrie 2019

CUM SĂ SLĂBIȚI FĂRĂ SĂ MURIȚI DE FOAME


Veniți târziu de la serviciu, obosite, frânte, nervoase și, uite așa, ajungeți să mâncați la finalul zilei nesănătoasa cină-prânz-mic-dejun”. În plus, necazurile care trebuie neapărat împărtășite familiei vă determină să vorbiți mult, să înghițiți pe nemestecate și să nu fiți atente la semnalele organismului, care vă avertizează că ”nu mai suportă”! 
Stresul se traduce în arsuri, disconfort digestiv și foame exagerată, fiindcă nu a fost domolită în timpul zilei. Foamea ne face să mâncăm mult și repede, în primul rând din teama că nu ne vom sătura niciodată și abia apoi dintr-o nevoie reală. Și tot așa... Există situații în viață când răzbunarea cântarului ne ajunge din urmă. Când un eșec ne urmărește, simțim nevoia să ne refugiem în bucătărie, să dăm iama în mâncare, în ciocolată și alte ”consolări” de genul ăsta. Iată de ce m-am gândit că informațiile din acest articol sunt tocmai cele de care aveți neapărată nevoie în lupta cu kilogramele. Sfaturile privind dietele alimentare vă vor ajuta să slăbiți câteva kilograme, pe care să nu le mai puneți înapoi după încheierea perioadei de restricții. 
Iată trei sfaturi privind dieta pe care le consider utile.


1. Bizuiți-vă pe orez.

Orezul este bogat în potasiu, favorizând eliminarea lichidelor acumulate în țesuturi. În dietele unilaterale (care pot fi utilizate doar pentru o scurtă perioadă de timp), se recomandă consumarea orezului fiert în apă (eventual în aburi), cu rezultate spectaculoase, care reprezintă chiar și 3 kg pierdute zilnic în unele cazuri. 

Cum se procedează?
Simplu. Fierbeți 250 g de orez, fără sare. În loc de apă, puteți bea suc de mere (fără zahăr). Orezul se consumă de-a lungul zilei, de câte ori vă e foame (el trebuie să reprezinte cam 5 mese pe zi). Se poate combina cu legume fierte, spanac, roșii, ciuperci, fasole verde, sau se poate asezona cu verdețuri. Folosiți-vă creativitatea!

De ce să nu renunțați (măcar din când în când) la eterna supă (ciorbă), când ați putea să o înlocuiți cu un pahar de suc de roșii, băut înainte de masă ! Vă veți păcăli foamea și, uite-așa, alte kilograme își vor lua zborul.
2. Lămâia.

Beți înaintea meselor principale sucul unei jumătăți de lămâie, stoarsă în apă minerală. Nici să nu vă gândiți la zahăr! Nu trebuie să optați nici pentru un înlocuitor de zahăr (zaharină, aspartam, etc.).
Dacă după fiecare masă veți bea și o cană cu apă fierbinte (atât cât suportă dentina sau smalțul dinților noștri, desigur), veți vedea rezultatele într-o săptămână.


3. Merele.

Știți proverbul: ”Cu un măr pe zi, ții doctorul la distanță”. Ei bine, încercați să mestecați îndelung un măr, la gustările de la ora 10 și de la ora 17. Merele au reputația de a stopa apetitul excesiv, iar vitaminele pe care le conțin nu sunt decât un argument în plus. 

Dacă vreți un rezultat EXTRA, asociați sfaturile dietetice cu mișcarea (în ritm rapid, eventual alergări, dacă timpul vă permite), cu presopunctura, dar mai ales cu voința.

Mult succes !

S î n z i a n a 💚

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT

duminică, 20 octombrie 2019

MÂNCARE DE DOVLECEI ȘI ROȘII LA CUPTOR


Ingrediente:

2 dovlecei medii,
1 kg roșii proaspete,
2 ardei grași medii,
2 cepe,
2 căței de usturoi,
4 capere (opțional),
cimbru uscat, 
pătrunjel sau mărar, verde sau uscat,
sare și piper după gust.

Mod de preparare:


Se spală zarzavatul și se lasă să se zvinte.
Se curăță dovleceii de coajă de-a lungul, de la un capăt la altul. Se elimină coada cu partea mai tare din jur.
Se taie dovleceii în cuburi de mărime potrivită, astfel: tăiem în jumătate de-a lungul lor, apoi fiecare jumătate se taie tot de-a lungul la mijloc și apoi se taie pe lateral după mărimea dorită (cam 2-3 cm lățime). Se pun cuburile tăiate într-un vas cu strecurător, se presară cu sare și se lasă circa o oră ca să-și lase apa.



Într-o oală încăpătoare, se pune apă la încălzit și, când ajunge la punctul de fierbere, se pun roșiile întregi. Când încep să se crape pielițele, se oprește focul și roșiile se scot cu o spumieră într-un vas curat unde se lasă să se răcească puțin. Când sunt doar călduțe, se cojesc și se taie în felii de circa 1 cm. Se presară puțin zahăr peste ele.


Ceapa se decojește, se clătește cu apă rece și se taie mărunt. La fel și cățeii de usturoi. 
Ardeilor li se înlătură codițele, se taie în sferturi, se curăță de semințe și lamelele interioare, apoi se taie fideluță sau cubulețe mici.


Se călește ceapa și usturoiul în 2 linguri de ulei de măsline. Se adaugă și ardeiul gras și se călesc împreună. După 5 minute, se sting cu 2 linguri de apă caldă de la fiertul roșiilor , se adaugă cimbrul și pătrunjelul sau mărarul și se lasă câteva minute să se înăbușe, apoi se oprește focul. 



Într-o tavă pentru cuptor, se montează astfel: 
  • se unge tava cu puțin ulei, 
  • se pune jumătate din cantitatea de ceapă și ardei, 
  • se pun jumătate din cuburile de dovlecei, care se presează puțin între palme (dacă au fost prea sărate trebuie clătite puțin sub un jet de apă rece și scurse, apoi se presează între palme),

  • se presară jumătate din caperele tăiate, 
  • se pune un rând de roșii, 
  • se stropesc cu puțin ulei sau se pun ici-colo lamele de unt; 
  • se continuă cu restul cantităților: ceapa cu ardei, dovleceii, caperele, ultimul strat fiind de roșii. 

Se stropesc din nou cu puțin ulei și se pune tava la cuptor pentru circa 40 de minute, la 185 de grade. 


Se scoate tava și se lasă să se răceasă puțin, apoi se trece mâncarea într-un vas curat.



Se servește caldă sau rece. E chiar mai bună după ce s-a răcit complet. La servire, se mai potrivește gustul cu sare și piper proaspăt măcinat, dacă mai e nevoie.


Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT