joi, 10 octombrie 2019

SPIRALE CU SOS DE ROȘII ȘI TOFU


Ingrediente:

100 g paste (spirale) nefierte,
5 - 6 roșii cherry mijlocii,
3 - 4 căței de usturoi,
2 linguri untdelemn,
1 linguriță cimbru uscat,
100 g tofu,
15 g unt,
frunze de busuioc verde,
sare și piper după gust.

Mod de preparare:

Se pun pastele la fiert în apă clocotită în care s-a adăugat 1 linguriță cu vârf de sare. Se fierb descoperite (fără capac) timp de aproximativ 7 - 10 minute (a se citi și instrucțiunile de pe ambalaj). Când sunt fierte, se ia vasul de pe foc, se pune capacul și se lasă să se odihnească 5 minute.


Într-o tigaie încăpătoare, se pune untdelemnul și cățeii de usturoi, tăiați mărunt, la călit. Se adaugă roșiile tăiate în sferturi și se lasă să se călească împreună. Se presară cu sare și cimbru uscat. Se stinge cu puțină apă de la fiertul pastelor și se lasă să se înăbușe până sunt suficient de pătrunse. 



Se adaugă cubul de unt și tofu tăiat în cubulețe și, dacă e nevoie, se mai adaugă puțină apă fiartă de la paste.


Se lasă să se înăbușe împreună încă 5 minute pentru ca tofu să preia aromele și gustul sosului. 

Se adaugă pastele (spiralele) peste sosul de roșii cu tofu și se amestecă. Se presară piper măcinat și busuiocul verde tăiat mărunt.


Dacă se dorește, se poate presăra la sfârșit parmezan ras.

Se pot asocia și câțiva creveți sotați separat în unt, sărați și piperați, peste care se adaugă puțină zeamă de lămâie (opțional).


Se servesc imediat, simple sau cu măsline alături.


Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT

miercuri, 9 octombrie 2019

OUĂ PE PAT DE LEGUME ȘI TOFU CĂLITE (MENEMEN)


Ingrediente:

2 ouă,
1 ardei gras,
1 - 2 roșii,
3 fire de ceapă verde,
3 căței de usturoi,
2 linguri ulei de măsline,
20 g unt de masă,
100 g tofu, telemea sau altă brânză la alegere,
1 vârf de ardei iute,
cimbru uscat,
câteva frunze de pătrunjel verde,
sare și piper după gust.

Mod de preparare:

Se spală ceapa și restul legumelor și se lasă să se zvinte.
Se taie ceapa și cățeii de usturoi cât mai mărunt iar ardeiul fideluță sau cubulețe. Se pune ceapa la călit în ulei cu puțină sare și se adaugă și usturoiul. Când s-au înmuiat suficient, se adaugă ardeiul și cubul de unt. Se lasă să se pătrundă bine. 


Se taie roșiile în felii sau cuburi și se adaugă peste legumele din tigaie, se presară cu cimbru și se stropește totul cu 2-3 linguri de apă, apoi se lasă să se înăbușe împreună până scade aproape toată zeama. 


Se adaugă tofu sau brânza tăiată cubulețe, frunzele de pătrunjel verde tocate mărunt și se presară piperul măcinat. 


La final, se face cu lingura câte un cuib în care adăugăm oăle întregi, poșate separat în apă caldă în care am adăugat 1 lingură de oțet și puțină sare.


Se servește imediat.


Pentru completarea gustului, am adăugat pe farfurie și muguri de ceapă roșie.

Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT