Ingrediente:
2 ouă,
1 ardei gras,
1 - 2 roșii,
3 fire de ceapă verde,
3 căței de usturoi,
2 linguri ulei de măsline,
20 g unt de masă,
100 g tofu, telemea sau altă brânză la alegere,
1 vârf de ardei iute,
cimbru uscat,
câteva frunze de pătrunjel verde,
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
Se spală ceapa și restul legumelor și se lasă să se zvinte.
Se taie ceapa și cățeii de usturoi cât mai mărunt iar ardeiul fideluță sau cubulețe. Se pune ceapa la călit în ulei cu puțină sare și se adaugă și usturoiul. Când s-au înmuiat suficient, se adaugă ardeiul și cubul de unt. Se lasă să se pătrundă bine.
Se taie roșiile în felii sau cuburi și se adaugă peste legumele din tigaie, se presară cu cimbru și se stropește totul cu 2-3 linguri de apă, apoi se lasă să se înăbușe împreună până scade aproape toată zeama.
Se adaugă tofu sau brânza tăiată cubulețe, frunzele de pătrunjel verde tocate mărunt și se presară piperul măcinat.
La final, se face cu lingura câte un cuib în care adăugăm oăle întregi, poșate separat în apă caldă în care am adăugat 1 lingură de oțet și puțină sare.
Se servește imediat.
Pentru completarea gustului, am adăugat pe farfurie și muguri de ceapă roșie.
Poftă bună !
Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT