duminică, 12 mai 2019

PASTE CU TON - BUCATINI


Ingrediente:

250 g paste la alegere 
(spaghete sau tagliatelle),
20 g de unt,
2 linguri de ulei de măsline,
2-3 căței de usturoi,
1 lingură capere,
5 - 6 roșii cherry tăiate în jumătăți,
frunze de busuioc proaspăt,
2 - 3 boabe de piper cayenne,
sare și piper proaspăt măcinat,
zeama de la 1/2 de lămâie,
1 conservă de ton.

Mod de preparare:

Pastele se pun la fiert în apă cu sare. Se fierb al dente (circa 9 - 11 minute). 



Într-o tigaie încăpătoare, punem uleiul și untul, apoi adăugăm usturoiul tocat și roșiile cherry și le lăsăm să se pătrundă până devin moi ca aspect. Adăugăm și caperele.






Adăugăm, cu un polonic mic, din apa de la paste, ca să se formeze un sos. Punem apoi condimentele și adăugăm, în acest sos format, pastele fierte scurse de apă.



Presărăm tonul mărunțit deasupra și turnăm zeama de lămâie peste el. Adăugăm frunzele de busuioc verde, tăiate mai mari. Amestecăm ușor.







Cine dorește, poate presăra și parmezan ras, dar rețeta nu prevede asta pentru că, în mod normal, nu se combină brânza cu peștele în nicio rețetă.

Distribuim în boluri și servim cât sunt calde. Nu este indicat să fie depozitate și reîncălzite mai târziu.



Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT

BRUSCHETE PRIMAVERA


Ingrediente:
(pentru 4 - 6 porții)

2 roșii mari curățate de semințe și coji
sau 5-6 roșii cherry, tocate cubulețe,
10 g de pătrunjel cu frunză lată proaspăt,
2 linguri de busuioc proaspăt tocat,
(sau o linguriță de busuioc uscat),
1 cățel de usturoi mare tocat, plus
4 - 6 căței de usturoi tăiați în jumătăți,
sare și piper proaspă măcinat,
12 felii crocante de pâine 
(fiecare groasă de aproximativ 12 mm),
80 - 125 ml ulei de măsline.

Mod de preparare:

Puteți folosi o franzelă feliată sau luați o baghetă și o tăiați felii pe diagonală.

Gătirea rapidă la grătar cerută de această rețetă poate fi efectuată cu ușurință în ultimul minut, în cuptorul încins sau într-o tigaie-grătar așezată pe plită.

1. Pregătiți focul pentru un grătar pe flacăra directă. 
Într-un bol mic, amestecați roșiile, pătrunjelul, busuiocul, usturoiul tocat, 1/2 de linguriță sare și 1/4 de linguriță piper. Lăsați bolul deoparte. Eu am folosit roșii cherry galbene, dar se pot face și cu cele de culoare roșie, așa cum e tradițional.



2. Așezați feliile de pâine pe grătar. Lăsați-le să se pătrundă, întorcându-le de două-trei ori, până când pâinea devine maro-aurie pe ambele părți (cam în 3 minute).



3. Scoateți-le de pe grătar și imediat frecați o față a fiecărei felii de pâine cu câte un cățel de usturoi tăiat, apăsând cățelul de usturoi pe suprafața pâinii. Aruncați ce a rămas din cățelul de usturoi la sfârșit. 

4. Ungeți sau stropiți aceeași suprafață a feliei de pâine cu niște ulei de măsline, sau și mai bine, ulei de măsline aromat cu busuioc. 



5. Puneți deasupra fiecărei felii de pâine o lingură din roșiile tocate cubulețe și așezați apoi feliile pe un platou. 



Serviți la masă cât mai repede posibil. În caz contrar, pâinea se va înmuia treptat, și chiar dacă va avea un gust bun, efectul nu va fi același.




Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT