miercuri, 8 mai 2019

TIRAMISU CLASIC


Ingrediente:

450 g pișcoturi,
4 ouă,
50 - 100 ml coniac,
125 g zahăr pudră,
500 g brânză mascarpone,
100 ml frișcă lichidă,
150 ml cafea tare cu 1 lingură cu zahăr tos în ea,
1 lingură cu cacao,
50 ml lichior amaretto (opțional).

Mod de preparare:


1. Bateți gălbenușurile cu zahăr până obțineți o cremă.

2. Adăugați brânza mascarpone și frișca și amestecați energic.

3. Bateți albușurile spumă și adăugați-le în cremă. Amestecați ușor până se omogenizează.

4. Înmuiați pișcoturile în cafeaua amestecată cu coniac. Dacă nu vreți să aibă un gust prea alcoolizat la sfârșit, înlocuiți jumătate din coniac cu lichior amaretto. Nu țineți prea mult pișcotul - îl rotiți de 2-3 ori și îl puneți pe platou, formând baza. Dacă nu suportați alcoolul în prăjitură, înmuiați-le în lapte dulce.

5. Turnați jumătate de cremă, apoi puneți încă un rând de pișcoturi și din nou cremă.

6. Cerneți cacao deasupra.

7. Dați la rece pentru cel puțin 3 ore. Poate fi mai bună a doua zi sau după ce stă chiar 2-3 zile la frigider.

La servire, se mai poate pune un topping de caramel sau/și câteva fructe de pădure sau boabe din dulceață.




Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT

vineri, 26 aprilie 2019

CIORBĂ DE PLEUROTUS


Ingrediente:

500 g ciuperci pleurotus,
500 g zarzavat de supă:
morcov, pătrunjel, țelină,
1 ceapă mare (sau 2 mai mici - total 100 g),
8 - 10 căței de usturoi,
1 lămâie mare,
2 gălbenușuri,
200 ml smântână dulce (sau iaurt),
20 g de unt, 
leuștean verde,
frunze de țelină,
pătrunjel verde (opțional),
3 litri de apă curată,
sare și piper după gust.



Mod de preparare:

1. Se trec ciupercile printr-un jet de apă rece, rapid. Se scurg de apă și se taie fideluță (la 0.5 - 1 cm).



2. În 3 litri de apă rece, se pune zarzavatul pentru supă (curățat și spălat în prealabil), împreună cu 1 linguriță de sare. Tăiem ceapa în 2 - 4 bucăți și rădăcinoasele în 4 - 6 bucăți, pe lungime. Se lasă să fiarbă circa 20 de minute (până când sunt moi).



3. Când sunt fierte, scoatem zarzavaturile întregi cu o spumieră și continuăm fierberea cu ciupercile pleurotus și usturoiul tocat. Tot acum putem adăuga și leușteanul. Completăm cu apă în funcție de cât de deasă vrem să iasă ciorba. Mai putem adăuga și pe parcurs.



4. Când ciupercile sunt fierte, se închide focul. Se acrește ciorba cu zeama de la lămâie și se potrivește de sare. Se adaugă verdeața tocată și un cubuleț de unt. Se lasă sub capac 3 - 4 minute să se îmbine aromele și să se topească untul.



5. Ciorba se drege cu cele 2 gălbenușuri, frecate cu 2 linguri de apă rece, la care am adăugat smântâna sau iaurtul. Se presară piperul proaspăt măcinat și se lasă sub capac să se odihnească 10 minunte, apoi se servește ușor fierbinte.

Respectând această rețetă, obțineți o ciorbă identică la gust cu ciorba de burtă, dar mult mai sănătoasă.







Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT