(pentru 4 porții)
400 g ciuperci,
100 g ceapă,
1 legătură de pătrunjel verde,
2 ouă,
50 ml ulei,
2 foi de plăcintă,
20 g sare,
2 g piper măcinat,
2-3 căței de usturoi (opțional).
2-3 căței de usturoi (opțional).
Mod de preparare:
Se spală ciupercile, se fierb în apă cu puțină sare, iar când sunt gata se scurg de apă și se toacă mărunt, după care se înăbușă cu puțin ulei, împreună cu ceapa tocată mărunt și usturoiul.
Se condimentează ciupercile, se amestecă cu verdeața tocată, se lasă să se răcească puțin și se amestecă cu ouăle bătute.
Se unge cu ulei o tavă (sau o formă) pentru cuptor, se îmbracă cu o foaie de plăcintă, se toarnă compoziția de ciuperci, se nivelează, după care se așează a doua foaie de plăcintă pentru a îmbrăca compoziția. Se stropește cu puțin ulei deasupra și se introduce în cuptorul preîncălzit.
Dacă foaia de plăcintă e sub formă de foetaj, atunci se unge fiecare foaie cu un amestec de ulei și apă atunci când o așezăm în tavă. La fel se unge și deasupra.
Pentru a fi mai bine legată compoziția de drob, se înțeapă foaia de plăcintă de deasupra cu scobitoarea în mai multe locuri, pentru a permite ieșirea aburului.
Se coace aproximativ 30 de minute.
Se taie cu ajutorul unui tăietor de aluat și pizza.
Poftă bună!
Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT