joi, 31 ianuarie 2019

DROB DE CIUPERCI


Ingrediente:
(pentru 4 porții)

400 g ciuperci,
100 g ceapă,
1 legătură de pătrunjel verde,
2 ouă,
50 ml ulei,
2 foi de plăcintă,
20 g sare,
2 g piper măcinat,
2-3 căței de usturoi (opțional).

Mod de preparare:

Se spală ciupercile, se fierb în apă cu puțină sare, iar când sunt gata se scurg de apă și se toacă mărunt, după care se înăbușă cu puțin ulei, împreună cu ceapa tocată mărunt și usturoiul.




Se condimentează ciupercile, se amestecă cu verdeața tocată, se lasă să se răcească puțin și se amestecă cu ouăle bătute.

Se unge cu ulei o tavă (sau o formă) pentru cuptor, se îmbracă cu o foaie de plăcintă, se toarnă compoziția de ciuperci, se nivelează, după care se așează a doua foaie de plăcintă pentru a îmbrăca compoziția. Se stropește cu puțin ulei deasupra și se introduce în cuptorul preîncălzit.


Dacă foaia de plăcintă e sub formă de foetaj, atunci se unge fiecare foaie cu un amestec de ulei și apă atunci când o așezăm în tavă. La fel se unge și deasupra.

Pentru a fi mai bine legată compoziția de drob, se înțeapă foaia de plăcintă de deasupra cu scobitoarea în mai multe locuri, pentru a permite ieșirea aburului.


Se coace aproximativ 30 de minute.
Se taie cu ajutorul unui tăietor de aluat și pizza.



Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT

luni, 28 ianuarie 2019

CROCHETE DE CARTOFI


Ingrediente:

2 cartofi,
2 ouă,
2 linguri de făină (cernută), 
sare,
piper,
1 lingură granule de usturoi (opțional),
1 lingură de ulei,
ulei pentru prăjit.

Mod de preparare:

Se curăță cartofii de coajă, se spală și se rad pe răzătoare, partea mare (numai de sus în jos).


Se sărează, se piperează, apoi se adaugă ouăle bătute, uleiul și făina. 

Se încinge uleiul în tigaie și se pun, cu o lingură, grămăjoare din compoziție. După circa 1-2 minute, se întorc cu o paletă pe cealaltă parte.


Se scot într-un vas curat. Dacă avem hârtie absorbantă să o punem pe fundul vasului, e și mai bine.


Crochetele pot fi și coapte în cuptor sau putem folosi un aparat special pentru coacere rapidă, cum ar fi cook it.






Se servesc imediat, fierbinți, simple sau cu mujdei de usturoi, sos de brânză sau sos de roșii, după preferință. 

Cartofii, ca și orezul și ciupercile și mămăliga, nu se depozitează pe mai târziu și nu se reîncălzesc, pentru că devin toxici, de aceea se prepară atât cât mâncăm la o masă. Dacă rămân pentru mai târziu, aceste crochete pot fi mâncate și reci.


Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT