250 g brânză de vaci,
1 ou,
coajă rasă de lămâie,
30 g făină,
1 vârf de cuțit sare,
1 plic zahăr vanilat,
1 plic zahăr vanilat,
zahăr pudră.
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un castron și se freacă bine cu dosul furculiței, până când se omogenizează (circa 2 minute). Compoziția se pune pe o foaie de nailon (silicon), presărată cu 1-2 linguri de făină; din ea se formează un sul gros care apoi se taie în aproximativ 8 bucăți. Fiecare bucată se rulează prin făină, dându-i forma rotundă și plată de chiftea, cu grosimea de 1 cm.
Când toate sunt gata, se încinge tigaia goală, 3-4 minute (dar nu direct pe flacără), la foc mijlociu, și în ea se pun 2 linguri de untdelemn (30 ml); imediat se așează papanașii unii lângă alții, câți încap, neînghesuiți. Se prăjesc pe o parte 1-2 minute, până când se rumenesc, apoi se întorc pe partea cealaltă și se prăjesc la fel.
Dacă este nevoie, se pun încă 1-2 linguri de untdelemn, ca papanașii să nu se lipească de tigaie.
Toată operația durează 10-15 minute.
Se servesc imediat, pudrați cu zahăr și vanilie.
Dacă dorim puțin sos la ei, putem freca smântână cu o lingură de apă rece și 1 lingură de zahăr, pe care o turnăm peste papanași în farfurie cât sunt încă fierbinți.
Poftă bună!
Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT