vineri, 4 ianuarie 2019

CRENVURȘTI ÎN FOIETAJ


Ingrediente:

1 pachet de foi gata preparate,
250 crenvurști vegani,
brânză rasă,
1 ou.

Mod de preparare:





Se decongelează aluatul de foi.
Se întinde și se taie fâșii de circa 5 cm lățime. Crenvurștii se taie în bucăți de aceeași dimensiune după ce în prealabil le-am înlăturat învelișul de plastic.
Se unge aluatul cu ou bătut și se presară cu brânza rasă. Se învelește fiecare bucată de crenvurșt cu aluatul de foi și se așează într-o tavă unsă cu grăsime sau în care am pus hârtie pentru copt. La sfârșit, se ung cu oul bătut rămas.







Se bagă la cuptor pentru circa 20 de minute, la 200 de grade.

Se pot servi atât calzi, cât și reci, cu muștar sau sos de muștar alături.


Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT

joi, 3 ianuarie 2019

SOS DE USTUROI RECE


Ingrediente:

2 gălbenușuri,
40 ml ulei,
3-4 căței de usturoi,
boia de ardei dulce,
zeamă de lămâie,
sare.

Mod de preparare:

Usturoiul se curăță, se spală și se pisează într-o piuliță de lemn. Se adaugă gălbenușurile, boiaua de ardei dulce (sau iute dacă vrem să fie picant) și sarea. Se toarnă uleiul picătură cu picătură, alternativ cu zeama de lămâie. Totul se freacă bine până devine ca o pastă. Putem folosi un mixer vertical pentru a obține un sos mai fin și mai pufos.



Sosul se folosește la diferite preparate, în special la cele din pește.





Variantă de înlocuire: sos de muștar - rețeta o găsiți aici:
SOS DE MUȘTAR

Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT