40 g făină,
150 ml supă de zarzavat,
250 ml lapte,
25 g unt,
2 gălbenușuri,
smântână.
Mod de preparare:
Se prepară un sos din făina rumenită în unt, la foc foarte mic, stins cu supă de zarzavat și lapte. Se adaugă sare, după gust.
Separat, gălbenușurile se freacă bine și se subțiază cu câte o lingură din sosul răcit, preparat la început. Se amestecă gălbenușurile continuu, ca o pastă omogenă. Se toarnă apoi încet în restul sosului, amestecându-se mereu ca să nu se taie. Se adaugă smântână proaspătă, când sosul este servit.
Dacă vrem să fie mai acrișor și punem suc de lămâie, acesta trebuie pus înainte de gălbenușuri și smântână, în caz contrar sosul se taie.
Acest sos este foarte bun la toate preparatele din legume, dar și la cartofi fierți (natur).
Poftă bună !
Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT