4 bucăți gulii (medii);
2 morcovi;
1 țelină mică (rădăcină);
1 păstârnac;
1 ceapă mijlocie;
1 ardei gras (capia);
1 ardei gras (capia);
25 g orez;
1 ou;
1 lingură vegeta
sau 1 cub concentrat de legume;
1 lingură vegeta
sau 1 cub concentrat de legume;
200 ml smântână pentru gătit;
3 linguri de ulei;
30 g unt;
mărar verde, pătrunjel verde;
sare, piper (după gust);
1 linguriță mică sare de lămâie
(zeama de la 1/2 de lămâie
sau 1 lingură oțet de mere) pentru acrire.
1 linguriță mică sare de lămâie
(zeama de la 1/2 de lămâie
sau 1 lingură oțet de mere) pentru acrire.
Mod de preparare:
Se pune la călit în ulei ceapa, iar când a devenit sticloasă, adăugăm untul și rădăcinoasele tăiate cuburi mici (dar nu foarte mici pentru că se vor zdrobi de tot în timpul fierberii) și le lăsăm să se călească împreună 5-10 minute, până vedem că sunt pătrunse și au început să se înmoaie. Adăugăm și ardeiul gras tăiat mărunt și le mai lăsăm câteva minute.
Totul se stinge cu 2.5 litri de apă fierbinte (în care am dizolvat 2 lingurițe de vegeta sau 1 cub concentrat de legume) și se lasă să fiarbă acoperit cu capac circa 30 de minute.
Adăugăm guliile curățate de coaja tare și tăiate bețișoare și se lasă să fiarbă încă 15 minute.
Când toate sunt fierte, se oprește focul, se adaugă sare (circa 3 lingurițe) și verdeața aleasă.
Dacă dorim și puțină aromă de usturoi, putem adăuga și granule de usturoi, care acum se găsesc în solnițe speciale, sau putem adăuga, la început, lângă ceapă, 2-3 căței de usturoi tăiați mărunt.
Se servește simplă, caldă sau chiar fierbinte.
Poftă bună!
Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT