marți, 13 noiembrie 2018

CIUPERCI PLEUROTUS PANE CU MUJDEI DE USTUROI


Ingrediente:



1 cutie ciuperci pleurotus (500 g),

2 linguri de ulei,
1 lingură drojdie de bere inactivă,
1 lingură oregano,
2 ouă mari,
5 linguri făină albă,
5 linguri pesmet,
sare, piper măcinat - după gust.



Mod de preparare:


Desfacem ciorchinii prea mari în bucăți , apoi trecem ciupercile printr-un jet de apă rece și le lăsăm la scurs. 
Preparăm ciupercile înainte să le facem pane pentru că sunt destul de tari, având multă celuloză și riscăm să rămână parțial crude. Acest lucru îl putem face prin fierbere, dându-le în câteva clocote în apă cu sare și o linguriță de oțet, sau le punem într-o tavă la cuptor, putând să le și condimentăm (ca la friptura de pleurotus), dar nu le lăsăm să se înmoaie complet (circa 30 de minute la 175 de grade).



Rețeta de friptură de pleurotus poate fi citită aici:
FRIPTURĂ DE PLEUROTUS

Scoatem tava de la cuptor și lăsăm să se răcească. Între timp, pregătim ingredientele pentru pane: făina albă, ouăle bătute și pesmetul, fiecare în farfurie separată. Putem pregăti acum și mujdeiul de usturoi care va însoți preparatul - rețeta poate fi citită aici: MUJDEI DE USTUROI

Trecem fiecare ciupercă prin făină albă, ouă și la final pesmet, apoi le așezăm pe un platou de lemn, una lângă alta. Încingem uleiul și începem să le prăjim cam 5 minute pe fiecare parte sau până vedem că sunt suficient de rumenite.
Le scoatem într-un vas curat cu capac.




Le servim simple, trecute prin mujdeiul de usturoi. Sunt bune și calde, și reci. 


O să vedeți că nu există aproape nicio diferență de gust între șnițele pane și ciupercile pleurotus preparate în acest mod.



Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT


duminică, 11 noiembrie 2018

MÂNCARE DE PRAZ ȘI CARTOFI


Ingrediente:
(pentru 6 porții)

450 g praz tăiat rondele subțiri,
40 g unt,
450 g cartofi,
300 ml smântână,
3 ouă,
175 g brânză mozarella dată pe răzătoare,
nucșoară,
sare,
piper negru măcinat,
1 lingură de ulei,
3-4 fire subțiri de ceapă verde (pentru ornat).

Mod de preparare:



1. Căliți prazul în unt, la foc iute, 2-3 minute, apoi micșorați flacăra, acoperiți vasul și lăsați prazul pe foc încă 10 - 15 minute, până se înmoaie. Amestecați din când în când.



2. Fierbeți cartofii în apă cu sare (de preferat în coajă), surgeți-i (dacă au fiert în coajă, îi și decojiți) și tăiați-i în felii mai groase, apoi puneți-i peste prazul călit. 


Adăugați smântâna, ouăle bătute, nucșoara, sare și piper după gust (puteți face acest amestec separat, apoi îl turnați peste cartofi). 


Umpleți formă pentru cuptor și coaceți compoziția, la mijlocul cuptorului, aproximativ 20 de minute.


3. Primele 10 minute dați focul mare, apoi reduceți flacăra până aproape de minimum și lăsați mâncarea în cuptor încă 30 de minute. Când o scoateți din cuptor, o ornați cu firele de ceapă verde tăiate mărunt.



Se servește imediat.


Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT