joi, 11 octombrie 2018

CÂTEVA REGULI PENTRU UTILIZAREA CUPTORULUI CU MICROUNDE

Cuptoarele cu microunde încă ne uimesc. Orice obiect care poate dezgheța un aliment în doar câteva minute merită respect. Problema e că această minune a secolului XX nu face chiar orice și oricum. În plus, mâncarea gătită la microunde are, de multe ori, gust de cauciuc. 
Iată câteva sfaturi pentru a-l folosi cât mai corect și mai eficient:

  • Nu introdu în cuptor obiecte de metal și nici pungi de plastic, pentru că pot lua foc.
  • Plasează alimentele mai consistente pe marginile farfuriei rotative - căldura e mai intensă acolo și astfel se vor pătrunde uniform.
  • Acoperă peștele cu o bucată de pânză subțire umezită - ajută la păstrarea frăgezimii lui. Dacă nu vrei să lase un miros puternic, stropește-l cu puțin vin și lasă-l la o temperatură mai înaltă.
  • Dezosează carnea - microundele nu pot penetra oasele, de aceea, carnea din jurul lor va rămâne nefăcută. Bucățile mari și groase de carne se vor pătrunde mai bine dacă le lași să se rotească mai încet.
  • Sărează mâncarea numai după ce ai scos preparatul din cuptor; granulele de sare atrag microundele și te vei trezi cu mâncarea arsă.
  • Nu ține legumele prea mult timp în cuptor și la o temperatură prea ridicată, pentru că astfel se distrug elementele nutritive pe care le conțin. Gătește-le în intervale de 15 secunde, verificându-le să nu se înmoaie prea mult.
  • Pentru ca mâncarea să nu se usuce, gătește-o la o temperatură mai mică.
  • Împarte preparatul în mai multe părți. Alimentele se încălzesc mai uniform în bucăți mai mici.
  • Pentru a reîncălzi o pizza, pune dedesubtul ei un șervet de hârtie, pentru a absorbi umezeala. Astfel, blatul uscat nu va deveni ca o gumă. 
Din păcate, orice ai face, unele alimente tot vor avea gust de cauciuc - și aici este vorba, în primul rând, de alimente care nu conțin prea multă grăsime care să le înmoaie. 

De exemplu, proteinele din brânza degresată se transformă la microunde într-o bucată ”de piele”. Dacă vrei să o folosești la gratinare, mai bine topești brânza în cuptorul clasic.

Un pont: S-a întărit zahărul în borcan și s-au format bulgărași? Acoperă recipientul cu o pânză curată și umedă și lasă-l la microunde 20-30 de secunde, la temperatură ridicată.


Să vă fie de folos! 👌


S î n z i a n a 💜

Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT




duminică, 7 octombrie 2018

FURSECURI MULTICOLORE


Ingrediente:

5 ouă,
6 linguri făină albă,
1 plic zahăr vanilat,
1 lingură cacao,
1 lingură de stafide,
6 linguri zahăr,
1 praf de sare,
2 linguri nucă măcinată.

Mod de preparare:

Se bat albuşurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul și zahărul vanilat. Când s-au întărit, adăugăm treptat gălbenuşurile şi făina (cernută neapărat), amestecând uşor cu o spatulă.




Împărţim compoziţia în trei părţi:
  1. una rămâne simplă și adăugăm doar stafidele,
  2. una va fi cu nucă măcinată,
  3. una va fi cu cacao.


În formele de copt, combinăm după preferinţă cele 3 aluaturi. Dăm tava la cuptor la 180 grade Celsius, timp de 10 - 15 minute.







Se lasă să se răcească complet şi se pot servi.



Când s-au răcit, le presărăm cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.


Un pont pentru gospodine: vanilia (esența sau zahărul vanilat), la fel ca  și coaja rasă de lămâie sau portocală, nu se adaugă niciodată în cocă, ci în amestecul de gălbenușuri! 

Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT