joi, 13 februarie 2020

SALATĂ DE SPANAC CU OUĂ


Ingrediente:

1 kg spanac,
3 ouă,
50 ml ulei de măsline,
1 buc. lămâie,
sare, piper, după gust.

Mod de preparare:


Se spală spanacul frunză cu frunză sub jet de apă rece, apoi se opărește un minut în apă clocotită cu sare. 





Se scurge de apă și se lasă să se răcească. Se taie șuvițe și se pune într-un castron mai mare.



Se fierb ouăle de consistența dorită (timp de 7 - 8 minute), se curăță de coajă, se taie felii și se adaugă peste spanac.
Se scurge sucul de la o jumătate de lămâie, iar cealaltă jumătate se taie în felii pentru decor.
Se amestecă sucul de lămâie cu uleiul de măsline, sarea și piperul, și se toarnă peste spanac și ouă. Se amestecă cu grijă, pentru a nu sfărâma ingredientele. 
Pentru cantități mai mici de spanac, se reduc proporțional și celelalte ingrediente. De altfel, proporția ingredientelor poate fi adaptată după gustul fiecăruia.



Salata poate fi îmbogățită cu 2 felii de brânză telemea  proaspătă de vacă sau mozarella (la o porție) și poate fi servită cu o felie de pâine prăjită. Se mai pot adăuga, în completare, câteva măsline verzi, fără sâmburi.

Se servește imediat. 


Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2020 MAX'S CONCEPT