duminică, 7 octombrie 2018

FURSECURI MULTICOLORE


Ingrediente:

5 ouă,
6 linguri făină albă,
1 plic zahăr vanilat,
1 lingură cacao,
1 lingură de stafide,
6 linguri zahăr,
1 praf de sare,
2 linguri nucă măcinată.

Mod de preparare:

Se bat albuşurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul și zahărul vanilat. Când s-au întărit, adăugăm treptat gălbenuşurile şi făina (cernută neapărat), amestecând uşor cu o spatulă.




Împărţim compoziţia în trei părţi:
  1. una rămâne simplă și adăugăm doar stafidele,
  2. una va fi cu nucă măcinată,
  3. una va fi cu cacao.


În formele de copt, combinăm după preferinţă cele 3 aluaturi. Dăm tava la cuptor la 180 grade Celsius, timp de 10 - 15 minute.







Se lasă să se răcească complet şi se pot servi.



Când s-au răcit, le presărăm cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.


Un pont pentru gospodine: vanilia (esența sau zahărul vanilat), la fel ca  și coaja rasă de lămâie sau portocală, nu se adaugă niciodată în cocă, ci în amestecul de gălbenușuri! 

Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT