(pentru 2 porții)
200 g macaroane,
20 g unt,
2 căni (225 ml) sos bechamel,
50 g parmezan ras,
2 gălbenușuri,
sare și piper.
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 220 grade C (treapta 7 gaz).
Se unge cu unt un vas termorezistent.
Într-un castron, se amestecă sosul bechamel, untul și gălbenușurile.
Se fierb macaroanele, al dente, într-o oală mare cu apă sărată clocotindă, apoi se scurg și se transferă într-un castron.
Se încorporează cu grijă jumătate din amestecul cu sos bechamel și se pun pastele în vasul pentru gătit. Turnăm deasupra, cu o lingură, restul de sos bechamel.
Se coc pastele în cuptorul încins timp de 15-20 de minute, până se rumenesc frumos. Înainte cu 5 minute de a expira timpul, se poate presăra parmezanul.
Rețeta pentru sosul bechamel o găsiți aici:
Sos Bechamel
Poftă bună!
Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT