În experimentele realizate, un grup de psihologi din Miami au observat că muzica ritmată, în care predomină percuțiile (tobele) crește cu 20-30% randamentul bucătarilor amatori.
Dr. Roy McChaplin, împreună cu echipa sa de cercetători, a constatat că acest tip de ritm (care seamănă cu o tavă lovită cu polonicul) nu are nicio legătură cu ustensilele bucătarilor, ci mai degrabă cu felul lor de a percepe sunetele. Se pare că sunetele stimulează unii centri specifici ai plăcerii din creier, creând, astfel, o stare de relaxare. Potrivit cercetătorilor americani, această stare indusă de ritmul muzicii sporește sensibilitatea gustativă, sensibilitate absolut necesară în arta culinară.
Ce înseamnă practic acest lucru?
Înseamnă mai mult randament, mai multă aplecare spre combinații gustoase și, ceea ce este mai important, mai multă creativitate. Această concluzie a fost și testată.
Descoperirea a fost aplicată în peste 28 de laboratoare gastronomice din Miami și în cazul bucătarilor profesioniști, cărora li s-a recomandat să asculte muzica preferată în timp ce lucrează. Astfel, deși imaginea pare puțin ciudată, în ”laboratoarele creației” din Miami, 1260 de bucătari lucrează cu căști la urechi și microfon. Rezultatele nu au întârziat să apară: în perioada testărilor, au fost concepute peste 8000 de noi meniuri apetisante, extrem de apreciate de turiștii care vizitează Miami.
Să încercăm și noi, nu-i așa ?!?
Sînziana💜
Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT
2 comentarii:
Yeah bookmaking this wasn't a bad determination great post!
Wow! Finally I got a webpage from where I be able to
truly get valuable data regarding my study
and knowledge.
Trimiteți un comentariu