250 g cartofi,
100 ml lapte,
100 ml apă,
1 linguriță sare,
1 linguriță zahăr,
6 g drojdie uscată,
500 g făină,
50 ml untdelemn.
Mod de preparare:
Se amestecă apa călduță, laptele călduț, sarea, zahărul și drojdia uscată până se dizolvă toate, complet. Se adaugă piureul de cartofi preparat separat. Se omogenizează bine până nu mai sunt cocoloașe, se adaugă făina și se frământă circa 5 - 7 minute. Se face o bilă din aluat, se unge deasupra cu ulei vegetal și se lasă la dospit acoperit, într-un loc călduț, pentru circa 40 minute - o oră.
După ce a trecut timpul necesar, se transferă aluatul într-o tigaie sau caserolă, de preferat de fontă, se presară cu făină și se fac tăieturi la suprafață, apoi se introduce vasul în cuptorul preîncălzit la 210 grade, cu capacul pus, pentru 30 de minute.
Se scoate capacul și se mai lasă 10 minute în plus. Se poate întoarce și lăsa și cu partea de jos încă 5 minute dacă dorim să se formeze o coajă.
Poftă bună!
© Copyright 2024 MAX'S CONCEPT