sâmbătă, 1 august 2020

SALATĂ DE ROȘII CU USTUROI ȘI VERDEAȚĂ


Ingrediente:
(pentru 1-2 persoane)

2 roșii de mărime medie/mare,
2 linguri ulei de măsline extravirgin,
1 linguriță rasă de zahăr,
1 linguriță rasă de sare,
2 căței de usturoi curățați și tăiați mărunt,
1 cm ardei iute (opțional),
câteva fire de pătrunjel verde, de preferat creț,
4 frunze de busuioc verde.

Mod de preparare:

Roșiile, spălate și zvântate, se taie în felii după mărimea dorită.
Se pun într-un bol, se presară cu sare și zahăr și se stropesc cu ulei. Se adaugă usturoiul tocat mărunt și verdeața, spălată și zvântată în prealabil, tăiată mărunt. Se amestecă ușor totul ca să se distribuie uniform ingredientele. 

Opțional, se poate adăuga și puțin ardei iute, având grijă să nu fie prea picant, la care i-am curățat toate semințele.


Se lasă să stea 10 minute la frigider, apoi se pune în vasul pentru servit și se prezintă la masă. 



Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2020 MAX'S CONCEPT


OMLETĂ CU CARTOFI


Ingrediente:
(pentru o persoană)

100 - 150 g cartofi,
2 - 3 ouă,
sare,
piper,
2 linguri ulei plus 2 pentru prăjit.

Mod de preparare:

Cartofii (spălați în prealabil) se fierb în coajă, în apă cu sare, până cînd intră furculița în ei. Se scurg și se lasă să se răcorească puțin. Se decojesc și se rad pe răzătoare sau se trec prin sită. Se amestecă cu gălbenușurile și cele 2  linguri de ulei. 



Albușurile se bat bine cu un praf de sare și se adaugă la compoziție. Se condimentează cu piper după gust.




Se pune uleiul într-o tigaie (ca cea pentru clătite) și, când s-a înfierbântat, se toarnă compoziția pregătită. Omleta se coace cu grijă, pe ambele părți de data asta. 





Se așează pe farfuria de servit, încălzită în prealabil, împăturită pe jumătate sau răsucită în formă de sul. Deasupra se poate presăra cașcaval sau parmezan ras. Se servește fierbinte. (Cașcavalul poate lipsi). 

Putem alătura o salată de sezon sau murături.





Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2020 MAX'S CONCEPT