500 g morcovi,
500 g ciuperci pleurotus,
4 - 5 căței de usturoi,
1 ceapă,
200 ml smântână (pentru gătit),
verdeață (leuștean, pătrunjel, mărar, la alegere),
1 praf de chilli sau boia,
verdeață (leuștean, pătrunjel, mărar, la alegere),
1 praf de chilli sau boia,
3 linguri de ulei vegetal,
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
Se spală și se curăță zarzavatul. Ceapa se toacă mărunt iar morcovii se taie în felii subțiri. Se călesc în uleiul vegetal; se adaugă 1 linguriță de sare și apă caldă cât să-i acopere de 2 degete (circa 300 ml apă caldă), apoi se lasă să fiarbă 25 - 30 de minute.
Se adaugă ciupercile tăiate în fâșii mari și usturoiul dat prin presă sau zdrobit într-un mojar. Se poate adăuga acum și verdeața - leuștean, mărar. Se lasă să fiarbă în continuare circa 10 - 15 minute, până când ciupercile sunt moi.
La sfârșit, se amestecă bine smântâna cu 2 linguri de apă rece și se adaugă peste compoziție. Se presară pătrunjelul verde tocat și se potrivește gustul de sare și piper. Se poate presăra și puțină boia sau chilli.
Se poate folosi și smântână vegetală, pentru gătit. În acest caz, se lasă să dea un clocot împreună cu mâncarea.
Se lasă mâncarea să se odihnească sub capac pentru circa 5 minute. Se servește simplă, cu felii de pâine prăjită. Alături, se poate servi o salată la alegere. Este foarte bun cu mămăligă.
Max's concept.
© Copyright 2020 MAX'S CONCEPT