Ingrediente:
500 g ciuperci
(champignons sau altele mai mari),
1 ceapă mare (100 g),
3 căței de usturoi,
1 ardei gras,
60 ml untdelemn,
300 g roșii (sau suc de roșii),
1 linguriță de zahăr,
1 linguriță cu vârf de sare,
piper după gust,
3 linguri zeamă de lămâie,
1 legătură mare de mărar verde,
200 ml apă caldă,
câteva frunze de pătrunjel verde (opțional).
Mod de preparare:
Se curăță ceapa și usturoiul, se taie ardeiul pe lungime și se scot cotorul și semințele, apoi se spală toate cu apă rece, inclusiv roșiile, și se lasă la scurs.
Se toacă mărunt ceapa și usturoiul iar ardeiul se taie cubulețe.
Se cojesc ciupercile dacă sunt champignoane mari și li se scot codițele. Ciupercile se taie în felii mari. Roșiile se taie cubulețe și se pun într-un bol presărate cu puțin zahăr.
Într-un vas, se pune uleiul la încins. Se adaugă ceapa, usturoiul și sarea și se lasă să se călească.
Se adaugă ardeiul și se lasă să se călească împreună cu ceapa și usturoiul.
Când toate sunt moi, se adaugă ciupercile și se lasă la călit până devin moi și lucioase, apoi se sting cu 200 ml apă caldă și se lasă să fiarbă sub capac circa 10 -15 minute.
Se adaugă roșiile și se lasă să fiarbă împreună până aproape scade zeama.
Se adugă mărarul tocat și zeama de lămâie, se mai lasă câteva minute la fiert.
Se stinge focul iar mâncarea va fi lăsată să se odihnească cub capac.
Se presară cu piper proaspăt măcinat.
Putem adăuga și câteva frunze de pătrunjel la sfârșit.
Se scoate mâncarea într-un vas curat și se lasă să se răcească complet.
Se servește rece, ca fel întâi de mâncare (sau aperitiv). Poate fi servit și pe post de garnitură la alte preparate.
Poftă bună !
Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT