2 bucăți file de somon (250 g),
zeamă de lămâie,
sare,
piper,
sos de soia,
25 g unt,
1 lingură ulei de măsline,;
Pentru garnitura de cușcuș:
1 lingură ulei de măsline,;
Pentru garnitura de cușcuș:
100 g cușcuș,
2 căței de usturoi,
1 lingură ulei de măsline,
tarhon,
1 cub concentrat de legume,
aproximativ 600 ml apă.
aproximativ 600 ml apă.
Fileul de somon se pune într-un sos format din: zeamă de lămâie, sare, piper și sos de soia și se lasă la frigider pentru 30 de minute.
Se curăță usturoiul, se toacă și se pune la rumenit într-o lingură de ulei de măsline. Se adaugă cușcușul și se lasă la rumenit un minut, apoi se stinge cu apă caldă în care am dizolvat un cub concetrat de legume și am adăugat un praf de sare. Se adaugă și tarhonul și se lasă să fiarbă totul circa 15 minute, sub capac. Se trage deoparte și se lasă să se odihnească.
Într-o tigaie, se înfierbântă o lingură de ulei de măsline, se adaugă untul și, când s-a topit, se pun fileurile de somon să se rumenească pe o parte și pe alta.
Se distribuie somonul pe farfurii și se adaugă garnitura de cușcuș. La servire putem adăuga felii de lămâie și măsline verzi fără sâmburi.
Putem adăuga la cușcuș și legume sotate sau putem să înlocuim cușcușul cu orez simplu sau combinat cu legume.
Poftă bună!
Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT