sâmbătă, 5 ianuarie 2019

COCKTAIL APERITIV



Ingrediente:

50 ml vermut (de exemplu Garrone alb),
50 ml rom alb (sau vodka),
circa 50 ml suc de portocale;


Pentru decor:
măsline sau cireșe amaretto,
1 felie de limette (de lămâie sau de portocală).



Mod de preparare:

Cocktail cu suc natural de portocale proaspăt stors

Cocktail cu suc natural de portocale de la pet

Se amestecă 50 ml de vermut cu 50 ml rom alb și se completează cu suc de portocale. Se decorează cu măsline verzi sau cireșe amaretto.

Sfat: Aperitivele solide se cer însoțite de niște aperitive lichide. Acesta este un exemplu de cocktail potrivit.


Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT

SALATĂ DE AVOCADO ȘI CREVEȚI


Ingrediente:

250 g creveți,
1/2 legătură de pătrunjel,
1 linguriță praf de coriandru,
1-2 căței usturoi,
1 limette,
2 avocado,
1 lingură ulei de măsline,
sare, piper.

Mod de preparare:

Creveții se sotează separat și li se înlătură codițele.



Se toacă usturoiul și pătrunjelul verde, având grijă să punem un fir separat pentru ornat.

Se taie în două fructele de avocado și li se scot sâmburii; se desprinde pulpa de pe coajă (cu o lingură) și se taie cuburi. 



Se taie în două limetta și se stoarce sucul. Se face un amestec din sucul de limette, usturoiul (dat în prealabil prin presă), pătrunjelul verde tocat, praful de coriandru, uleiul de măsline, sare și piper după gust, care se va mixa cu un mixer vertical sau se va da prin blender pentru a rezulta un amestec fin și omogen.

Se amestecă cuburile de avocado cu compoziția de mai sus, apoi se adaugă creveții.



Se așează salata de avocado în pahare, iar la sfârșit se ornează cu frunze de pătrunjel verde.




Se servește cu felii de pâine prăjită și felii de limette (sau lămâie).


Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT