sâmbătă, 5 ianuarie 2019

SALATĂ DE AVOCADO ȘI CREVEȚI


Ingrediente:

250 g creveți,
1/2 legătură de pătrunjel,
1 linguriță praf de coriandru,
1-2 căței usturoi,
1 limette,
2 avocado,
1 lingură ulei de măsline,
sare, piper.

Mod de preparare:

Creveții se sotează separat și li se înlătură codițele.



Se toacă usturoiul și pătrunjelul verde, având grijă să punem un fir separat pentru ornat.

Se taie în două fructele de avocado și li se scot sâmburii; se desprinde pulpa de pe coajă (cu o lingură) și se taie cuburi. 



Se taie în două limetta și se stoarce sucul. Se face un amestec din sucul de limette, usturoiul (dat în prealabil prin presă), pătrunjelul verde tocat, praful de coriandru, uleiul de măsline, sare și piper după gust, care se va mixa cu un mixer vertical sau se va da prin blender pentru a rezulta un amestec fin și omogen.

Se amestecă cuburile de avocado cu compoziția de mai sus, apoi se adaugă creveții.



Se așează salata de avocado în pahare, iar la sfârșit se ornează cu frunze de pătrunjel verde.




Se servește cu felii de pâine prăjită și felii de limette (sau lămâie).


Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT

SOS DE MUȘTAR


Ingrediente:

2 căței de usturoi,
2 lingurițe de muștar,
1/2 linguriță de zahăr,
50 ml ulei,
zeamă de lămâie.

Mod de preparare:

Se toacă mărunt cățeii de usturoi, se pun cele 2 lingurițe de muștar și 1/2 linguriță de zahăr. Se toarnă cu încetul 50 ml de ulei, amestecând mereu ca la maioneză. Se subțiază cu puțină zeamă de lămâie. Vom finaliza sosul cu un blender vertical, apoi îl punem în sosieră pentru servire.


Variantă de înlocuire: sosul de usturoi - rețeta aici:

Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT