sâmbătă, 5 ianuarie 2019

SOS DE MUȘTAR


Ingrediente:

2 căței de usturoi,
2 lingurițe de muștar,
1/2 linguriță de zahăr,
50 ml ulei,
zeamă de lămâie.

Mod de preparare:

Se toacă mărunt cățeii de usturoi, se pun cele 2 lingurițe de muștar și 1/2 linguriță de zahăr. Se toarnă cu încetul 50 ml de ulei, amestecând mereu ca la maioneză. Se subțiază cu puțină zeamă de lămâie. Vom finaliza sosul cu un blender vertical, apoi îl punem în sosieră pentru servire.


Variantă de înlocuire: sosul de usturoi - rețeta aici:

Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT

vineri, 4 ianuarie 2019

CRENVURȘTI ÎN FOIETAJ


Ingrediente:

1 pachet de foi gata preparate,
250 crenvurști vegani,
brânză rasă,
1 ou.

Mod de preparare:





Se decongelează aluatul de foi.
Se întinde și se taie fâșii de circa 5 cm lățime. Crenvurștii se taie în bucăți de aceeași dimensiune după ce în prealabil le-am înlăturat învelișul de plastic.
Se unge aluatul cu ou bătut și se presară cu brânza rasă. Se învelește fiecare bucată de crenvurșt cu aluatul de foi și se așează într-o tavă unsă cu grăsime sau în care am pus hârtie pentru copt. La sfârșit, se ung cu oul bătut rămas.







Se bagă la cuptor pentru circa 20 de minute, la 200 de grade.

Se pot servi atât calzi, cât și reci, cu muștar sau sos de muștar alături.


Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT