1 bucată conopidă de aproximativ 600 g,
500 ml lapte dulce,
125 g brânză rasă (șvaițer, mozarella, etc.),
75 g făină albă,
2 ouă,
2 ouă,
mărar verde (opțional),
1 - 2 căței de usturoi,
1 lingură de chimen,
1 lingură de chimen,
sare,
piper.
Mod de preparare:
Conopida - se curăță de frunzele verzi și se spală, lăsând să curgă bine apa printre buchețele (printre spațiile libere).
Se pune la fiert în apă cu sare, la care adăugăm chimenul și puțin lapte dulce (2-3 linguri), pentru 15 minute, apoi se strecoară și se trece printr-un jet de apă rece.
Ouăle - se bat ca pentru omletă, se adaugă treptat făina, amestecând încontinuu. Se pun pe un foc foarte slab, se adaugă laptele, puțin câte puțin, bătând cu telul mereu. Când tot laptele a fost înglobat și sosul s-a îngroșat, se ia de pe foc, se adaugă brânza rasă și usturoiul zdrobit (dat prin presa pentru usturoi).
Se unge cu unt o formă pentru cuptor, se pun buchețelele de conopidă, se presară cu puțină sare, nucșoară și mărarul tocat. Peste conopidă se toarnă sosul pregătit, amestecat cu brânza rasă. Putem presăra și puțin parmezan deasupra.
Se pune vasul în cuptor pentru aproximativ 40 de minute, la 165 de grade.
Budinca de conopidă poate fi servită simplă sau cu salată de andive, salată verde (lăptucă) pregătită cu un sos vinegretă, sau diverse murături sau măsline verzi.
Poftă bună!
Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT