vineri, 12 octombrie 2018

BUCĂTĂRIA ȘI MUZICA


Studiile efectuate asupra psihologiei bucătarilor pasionați au dovedit că majoritatea (75%) au ca principală pasiune muzica de dans ritmată, însă nu foarte zgomotoasă, cum este genul ”House sau Jungle” sau unele piese din folclorul național. 

În experimentele realizate, un grup de psihologi din Miami au observat că muzica ritmată, în care predomină percuțiile (tobele) crește cu 20-30% randamentul bucătarilor amatori.
Dr. Roy McChaplin, împreună cu echipa sa de cercetători, a constatat că acest tip de ritm (care seamănă cu o tavă lovită cu polonicul) nu are nicio legătură cu ustensilele bucătarilor, ci mai degrabă cu felul lor de a percepe sunetele. Se pare că sunetele stimulează unii centri specifici ai plăcerii din creier, creând, astfel, o stare de relaxare. Potrivit cercetătorilor americani, această stare indusă de ritmul muzicii sporește sensibilitatea gustativă, sensibilitate absolut necesară în arta culinară. 

Ce înseamnă practic acest lucru? 
Înseamnă mai mult randament, mai multă aplecare spre combinații gustoase și, ceea ce este mai important, mai multă creativitate. Această concluzie a fost și testată.
Descoperirea a fost aplicată în peste 28 de laboratoare gastronomice din Miami și în cazul bucătarilor profesioniști, cărora li s-a recomandat să asculte muzica preferată în timp ce lucrează. Astfel, deși imaginea pare puțin ciudată, în ”laboratoarele creației” din Miami, 1260 de bucătari lucrează cu căști la urechi și microfon. Rezultatele nu au întârziat să apară: în perioada testărilor, au fost concepute peste 8000 de noi meniuri apetisante, extrem de apreciate de turiștii care vizitează Miami.

Să încercăm și noi, nu-i așa ?!?



Sînziana💜




Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT


joi, 11 octombrie 2018

CÂTEVA REGULI PENTRU UTILIZAREA CUPTORULUI CU MICROUNDE

Cuptoarele cu microunde încă ne uimesc. Orice obiect care poate dezgheța un aliment în doar câteva minute merită respect. Problema e că această minune a secolului XX nu face chiar orice și oricum. În plus, mâncarea gătită la microunde are, de multe ori, gust de cauciuc. 
Iată câteva sfaturi pentru a-l folosi cât mai corect și mai eficient:

  • Nu introdu în cuptor obiecte de metal și nici pungi de plastic, pentru că pot lua foc.
  • Plasează alimentele mai consistente pe marginile farfuriei rotative - căldura e mai intensă acolo și astfel se vor pătrunde uniform.
  • Acoperă peștele cu o bucată de pânză subțire umezită - ajută la păstrarea frăgezimii lui. Dacă nu vrei să lase un miros puternic, stropește-l cu puțin vin și lasă-l la o temperatură mai înaltă.
  • Dezosează carnea - microundele nu pot penetra oasele, de aceea, carnea din jurul lor va rămâne nefăcută. Bucățile mari și groase de carne se vor pătrunde mai bine dacă le lași să se rotească mai încet.
  • Sărează mâncarea numai după ce ai scos preparatul din cuptor; granulele de sare atrag microundele și te vei trezi cu mâncarea arsă.
  • Nu ține legumele prea mult timp în cuptor și la o temperatură prea ridicată, pentru că astfel se distrug elementele nutritive pe care le conțin. Gătește-le în intervale de 15 secunde, verificându-le să nu se înmoaie prea mult.
  • Pentru ca mâncarea să nu se usuce, gătește-o la o temperatură mai mică.
  • Împarte preparatul în mai multe părți. Alimentele se încălzesc mai uniform în bucăți mai mici.
  • Pentru a reîncălzi o pizza, pune dedesubtul ei un șervet de hârtie, pentru a absorbi umezeala. Astfel, blatul uscat nu va deveni ca o gumă. 
Din păcate, orice ai face, unele alimente tot vor avea gust de cauciuc - și aici este vorba, în primul rând, de alimente care nu conțin prea multă grăsime care să le înmoaie. 

De exemplu, proteinele din brânza degresată se transformă la microunde într-o bucată ”de piele”. Dacă vrei să o folosești la gratinare, mai bine topești brânza în cuptorul clasic.

Un pont: S-a întărit zahărul în borcan și s-au format bulgărași? Acoperă recipientul cu o pânză curată și umedă și lasă-l la microunde 20-30 de secunde, la temperatură ridicată.


Să vă fie de folos! 👌


S î n z i a n a 💜

Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT