marți, 31 octombrie 2017

CHIFTELE DE CARTOFI LA GRĂTAR


Ingrediente:

4 - 5 cartofi potriviţi, 
3 linguri de făină,
4 linguri cu unt,
3 linguri amestec ierburi aromate 
(ex.:pătrunjel, tarhon, rozmarin, cimbru, busuioc),
1 ou,
2-3 linguri lapte dulce, 
1 linguriţă seminţe de chimen sau anason,
1 linguriţă sare pentru compoziţie şi 2 la fiert, 
piper alb măcinat,
1 linguriţă granule de usturoi, 
1/2 linguriţă boia de ardei cu aromă de fum (opţional),
smântână pentru servit (opţional).



Mod de preparare:

Decojim cartofii, îi spălăm şi îi punem la fiert în apă caldă cu sare, întregi sau tăiaţi în 2-3 bucăţi. După ce au fiert, îi strecurăm şi îi răsturnăm într-un vas aşa fierbinţi, apoi îi pasăm şi îi amestecăm cu untul. La amestecul rezultat, adăugăm ierburile aromate, oul bătut cu lapte, făina, chimenul sau anasonul, granulele de usturoi, sare şi piper după gust. Lăsăm compoziţia să se răcească.






Din compoziţia de cartofi, modelăm cu mâna chiftele potrivite ca mărime, le tăvălim prin făină (eventual amestecată cu boiaua de ardei, dacă vă place gustul). 



Ungem grătarul cu puţin ulei şi, când s-a încins, începem să rumenim chiftelele. Avem grijă să le întoarcem şi pe partea cealaltă fără să le rupem, iar la sfârşit le scoatem cu o paletă într-un vas termorezistent pentru a rămâne calde. 





Se servesc imediat, cu smântână sau iaurt cremos sau doar cu salata preferată.



Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2017 MAX'S CONCEPT

duminică, 15 octombrie 2017

CURA CU SUC DE MORCOVI NATURAL



Ingrediente:

1 kg de morcovi (carote).

Mod de preparare:

Se aleg morcovi frumoşi. Se curăţă (prin frecare), se spală bine şi se taie în 3 - 4 bucăţi fiecare.
Bucăţile se trec printr-un storcător de legume-fructe, obţinându-se un suc cu puţină pulpă. Deşeurile rezultate se aruncă.

Sucul se bea în aceeaşi zi, în reprize de câte 250 ml odată.

Cura cu suc de morcovi

Monodieta cu suc de morcovi este indicată pentru luna noiembrie, cu precădere pentru virtuţile tonice şi remineralizante ale morcovilor, cât se poate de potrivite pentru această perioadă a anului, iar acţiunea de întinerire a ţesuturilor şi conţinutul extrem de bogat în vitamina A şi provitamina A (caroten) sunt proprietăţi deosebit de preţioase şi indispensabile pentru protejarea pielii de apropierea frigului muşcător al iernii.

Profită de această cură pentru a conjuga efectele interne cu o înfrumuseţare a pielii, prin aplicarea de două ori pe săptămână a unei măşti făcute dintr-o lingură de suc de morcovi amestecată cu o lingură de miere de rododendron sau mannuka, care va face pielea mai suplă. În acest fel, în anotimpul rece, tenul va fi mai puţin afectat de frig.


Efectuarea curei

Durata: o lună.
Bea un pahar mare cu suc de morcovi proaspăt extras:
  • pe stomacul gol;
  • înaintea mesei de prânz sau a cinei, după dorinţa fiecăruia. 
Bea încet, mestecând sucul ca şi când ar fi un aliment solid, pentru a-l insaliva bine, eliberând astfel proprietăţile morcovului.

Dacă din diferite motive nu poţi prepara tu însuţi sucul de morcovi, găseşti în magazinele cu produse dietetice sau bio suc de morcovi la sticlă sau peturi mici, la fiole (concentrat), iar unele mărci sunt chiar îmbogăţite cu betacaroten. Alege ceea ce îţi convine cel mai mult pentru a beneficia într-o măsură cât mai mare de această cură salvatoare
.


Morcovii, în funcție de supunerea acestora la prelucrarea termică sau nu, au efecte asupra glicemiei. Morcovii consumați cruzi au ca efect scăderea glicemiei, menținerea nivelului insulinei și în plus conțin o cantitate mare de carotenoizi, antioxidanți cu acțiune benefică asupra aparatului cardiovascular. Odată fierți, morcovii au cantitatea mare de glucoză, având ca rezultat creșterea nivelului glicemiei.

Să vă fie de folos !

S î n z i a n a💜


Max's concept.
© Copyright 2017 MAX'S CONCEPT