2 kg ciuperci de toamnă (ghebe),
500 g ceapă,
2 pahare oţet,
2 pahare de apă,
60 g sare,
2 - 3 foi de dafin,
1 lingură ienibahar
câteva boabe de muştar,
1 beţişor de hrean la fiecare borcan.
câteva boabe de muştar,
1 beţişor de hrean la fiecare borcan.
Mod de preparare:
Ciupercile se aleg, se spală în mai multe ape şi se lasă să se zvinte.
Ceapa se taie peştişori.
Separat, se fierbe o marinată preparată din oţet, apă, sare, condimente (proporţiile la cantităţi trebuie respectate).
Se adaugă ceapa în marinată şi se lasă să fiarbă 5 minute.
Se adaugă ciupercile în marinata cu ceapă şi se lasă să fiarbă împreună 15 minute, apoi se ia vasul de pe foc.
Pe fundul borcanelor pregătite putem pune câteva boabe de muştar.
Imediat se pun în borcane, dacă se poate mici, pentru a se consuma o dată la desfacere, se sterilizează în apă fierbinte circa 20 de minute, se închid cu celofan pus în două sau capace şi se pun pe masă, apoi le acoperim cu o pătură sau prosoape groase până a doua zi.
Notă: Beţigaşele de hrean se pun la suprafaţă pentru a împiedica compoziţia să se ridice la suprafaţă şi să se reverse în timpul sterilizării.
Aceste ciuperci marinate se pot servi simple, ca aperitiv, ca murături sau se pot pregăti ca tocăniţă.
Poftă bună !
Max's concept.
© Copyright 2017 MAX'S CONCEPT