sâmbătă, 1 august 2020

SALATĂ DE ROȘII CU USTUROI ȘI VERDEAȚĂ


Ingrediente:
(pentru 1-2 persoane)

2 roșii de mărime medie/mare,
2 linguri ulei de măsline extravirgin,
1 linguriță rasă de zahăr,
1 linguriță rasă de sare,
2 căței de usturoi curățați și tăiați mărunt,
1 cm ardei iute (opțional),
câteva fire de pătrunjel verde, de preferat creț,
4 frunze de busuioc verde.

Mod de preparare:

Roșiile, spălate și zvântate, se taie în felii după mărimea dorită.
Se pun într-un bol, se presară cu sare și zahăr și se stropesc cu ulei. Se adaugă usturoiul tocat mărunt și verdeața, spălată și zvântată în prealabil, tăiată mărunt. Se amestecă ușor totul ca să se distribuie uniform ingredientele. 

Opțional, se poate adăuga și puțin ardei iute, având grijă să nu fie prea picant, la care i-am curățat toate semințele.


Se lasă să stea 10 minute la frigider, apoi se pune în vasul pentru servit și se prezintă la masă. 



Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2020 MAX'S CONCEPT